Preskočite na glavni sadržaj

Gordana Šoštarić: 'Oslikani instrumenti'

Izložba 'Ritam radosti - oslikani instrumenti' umjetnice Gordane Šoštarić otvara se u Galeriji Oblok, Knjižnica Sesvete, u srijedu, 19. veljače, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 19.02.2020. 19 h
mjesto: Zagreb; Galerija Oblok, Knjižnica Sesvete Trg D. Domjanića 6
url: http://www.kgz.hr/
Oslikavanje violina živahan je nastavak moga životnog puta u violinističkoj profesiji, a moja likovnost izražava se kroz prožetost boja, zvuka i životnosti glazbene svakodnevice. Ovim projektom želim prikazati umjetnost kao glazbenu oazu koja se otvara prema promatraču, zove ga da gleda, sluša i uživa te da uđe u čaroban svijet suživota kista i gudala, nota i boja.

Riječi autorice
 
Gordana Šoštarić rođena je u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu. Diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Gorana Končara. Zaposlena je u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U slobodno vrijeme slika, posebno glazbene motive, te izrađuje nakit. Izrađuje i koncertne plakate s glazbenim motivima (plakat za Zagrebački kvartet). U posljednje vrijeme posvetila se oslikavanju violina s kojima je sudjelovala na izložbama u Zaprešiću i Malome Lošinju.
Izložba će biti postavljena od 19. 02. 2020. do 13. 03. 2020. a može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 16 sati.

Više...