Preskočite na glavni sadržaj

Mia Maraković: Izgubljeni u prostoru i vremenu

Prostorna instalacija mlade zagrebačke akademske slikarice Mije Maraković pod naslovom 'Izgubljeni u prostoru i vremenu' bit će otvorena u subotu, 22. veljače, 19 sati, u galeriji Zilik u Karlovcu.
vrijeme: 22.02.2020.
mjesto: Karlovac
url: http://ka-matrix.hr/

Prostorna instalacija Izgubljeni u prostoru i vremenu sastoji se od konstrukcije iskorištenih slikarskih platna čime se stvara novi "prostor u prostoru". Autorica osim "site specific" instalacije galeriju pretvara u ambijentalni ‘likovni dnevnik' koji diktira sam oblik prostora. Umjesto vidljivog poda, stropa i ulaza, promatrač doslovno ulazi u naslućeni trag slikarstva, svijet slučajnih mrlja spontanih poteza i tekstualnih zapisa dnevničkog karaktera na starim, korištenim slikarskim platnima. Umotavanjem prostora stvara se cjelina, a promatrač doživljava bestežinsko stanje u kojem se ne sluti početak i kraj, ne prepoznaje se konačni motiv, ne razlikuje strop od poda, niti zid od zida. Promatrač je ulaskom u galeriju progutan u umjetnikov svijet, a fizički se susreće sa samim materijalom koji umjetnik koristi za izradu svojih radova.
 
Izložbu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 020. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura Nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć Dječjeg doma Vladimir Nazor - galerija ZILIK.