Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Davora Schunka 'U šali je istina'

Zagrebačka Gradska knjižnica, u okviru svog programa posvećenog hrvatskim ilustratorima, u Galeriji Kupola za 5. ožujka najavljuje otvorenje izložbe Davora Schunka, koja će pod nazivom "U šali istina" predstaviti rad tog istaknutog autora stripova, ilustracija i pjesama.
vrijeme: 05.03.2020.
mjesto: Zagreb, Gradska knjižnica, Galerija Kupola
url: http://www.kgz.hr
 (Foto: KGZ)
Schunk je nakon Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu radio u izdavačkoj kući Školska knjiga, a potom i u Design Systemu i Akter publicu. Osnovao je 2003. studio vizualnih komunikacija Definicija, koji je djelovao desetak godina.

Širok je raspon područja u kojima stvara - stripove crta od ranog djetinjstva, redovito surađuje s Kazalištem Virovitica kao scenograf i dizajner, na Animafestu je 1998. dizajnirao nagradu i bio predsjednik studentskog žirija, uređivao je knjige i udžbenike, organizirao strip festival Fra Ma Fu u Virovitici.

Pokrenuo je strip fanzin "Striptokok" u kojemu objavljuju mladi i već afirmirani autori, objavljuje stripove, ilustracije i pjesme u dječjim časopisima (Smib, Prvi izbor, Radost, Junior film), drži predavanja iz crtanja i vizualnih komunikacija, vodi radonice stripa za sve uzraste.

Kao pisac, ilustrator i dizajner autor je i knjiga za odrasle (Tragovi s Robertom Mlinarcem, Sitna proza 1 i 2...) te brojnih slikovnica za djecu (Dječak i bundeva, Fućka mi se, Tata na dar, Joj: kipari).

Za svoj je rad više puta nagrađivan, među ostalim i Kiklopom 2014. godine za knjigu "Palac sim i palac Tam" (ilustracije i dizajn) i Ovca u kutiji 2018. za najljepšu slikovnicu za autorsku slikovnicu "Fućka mi se".

Njegova će izložba u Galeriji Kupola biti otvorena do 2. travnja.

Program predstavljanja hrvatskih ilustratora počeo je 2016. godine u suradnji s Hrvatskim centrom za dječju knjigu i dosad je postavljeno dvadesetak izložbi.

Cilj je programa okupiti renomirane hrvatske ilustratore u prepoznatljivom izlagačkom prostoru, umrežiti ih i upoznati publiku s originalnim djelima koja se imaju priliku vidjeti samo u tiskanim knjigama, ali i dati pozornost dolazećim talentima. (Hina)