Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna stručna konferencija o medijskoj pismenosti u Zagrebu (Odgođeno!)

U okviru predsjedanja RH Vijećem Europske unije, u Zagrebu će se od 31. ožujka do 1. travnja 2020. održati međunarodna stručna konferencija o medijskoj pismenosti u organizaciji Europske komisije, Ministarstva kulture i Agencije za elektroničke medije, na kojoj će sudjelovati značajni svjetski stručnjaci za medijsku pismenost.
vrijeme: 31.03.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.medijskapismenost.hr/mlconference2020/
 

Medijska pismenost u digitalnom okruženju jedna je od prioritetnih tema hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u sklopu kojeg će se održati i međunarodna stručna konferencija o medijskoj pismenosti. Konferenciju pod nazivom „Medijska pismenost u svijetu koji se stalno mijenja: Integrirati. Okupiti. Osnažiti.” u Zagrebu zajednički organiziraju Europska komisija, Ministarstvo kulture i Agencija za elektroničke medije. Bit će to ujedno i središnji događaj Europskog tjedna medijske pismenosti (30.3. - 5.4.), koji se ove godine poklapa s hrvatskim Danima medijske pismenosti.

 

Konferencija će potražiti odgovore na brojna važna pitanja o izazovima života i rada u digitalnom medijskom okruženju te utjecaju novih medija i digitalnih tehnologija i na pojedince i na društvo. Živimo u vremenu obilja informacija, ali i lažnih vijesti, dezinformacija te algoritama stoga će okupljeni svjetski stručnjaci raspravljati o načinima najučinkovitijeg podizanja razine medijske pismenosti.

Više pročitajte na www.min-kulture.hr!