Preskočite na glavni sadržaj

Koncert pijanistice Sretne Meštrović u Hrvatskom glazbenom zavodu

U subotu, 7. ožujka, pijanistica Sretna Meštrović obilježit će 65 godina umjetničke karijere koncertom u HGZ-u pod nazivom “Sretna Meštrović, posljednji put na podiju”. Ovim koncertom umjetnica se ujedno oprašta od aktivne pijanističke karijere.
vrijeme: 07.03.2020.
mjesto: Zagreb, HGZ, Gundulićeva 6a
url: http://www.hgz.hr
Na programu koncerta su 3 Muzička Momenata i Sonata u B-duru, F. Schuberta.

Ova “valkira klavirske umjetnosti” (Jana Haluza) karakterističan je izdanak posljednje generacije studenata legendarnog Svetislava Stančića na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, ujedno obogaćena savjetima stupova svjetskog pijanizma, kao što su Nikita Magalov i Carlo Zecci, te dugi niz godina slušateljica seminara velikog ruskog pedagoga E.Timakina, čije pedagoške principe slijedi i primjenjuje.

Iz njezinog koncertnog repertoara izdvojli bismo pravi pijanistički podvig, izvedbu ciklusa F.Liszta “Harmonies poetiques et religieuses” za koji Branko Pofuk naslovljava kritiku “Sto minuta meditacije”, “Lisinski preplavljen mirom”, a Bosiljka Perić Kempf piše: “Duboka koncentracija, zrelost, mirnoća i razumijevanje glazbe”.

A kao vrhunac njezinog koncertnog djelovanja treba istaknuti izvedbu većeg izbora iz djela O.Messiaena “Pogledi na dijete Isusa” u KD Vatroslav Lisinski koja je izazvala ovacije slušatelja i iznimnu pozornost javnosti kako u Zagrebu tako i u Parizu.

Sretna Meštrović svakako spada u vrh hrvatskog pijanizma. (HGZ)