Preskočite na glavni sadržaj

Slanje priloga za novi broj časopisa Informatica Museologica

Časopis Informatica Museologica 51 (2020) sadržavat će priloge koji će u temi broja (Tema: Mogu li muzeji biti zeleni?) pridonijeti istraživanju i stvaranju ekološkog i održivog 'zelenog' muzeja, a u preostalim rubrikama objaviti priloge o recentnoj muzejskoj aktivnosti.
 
prijava: 01.06.2020
Časopis Informatica Museologica 51 (2020) bi nastojao pozvati i okupiti autore koji bi svojim prilozima pomogli da počnemo razmišljati kako naše muzeje učiniti energetski učinkovitijima jer to definitivno ima smisla s ekološke i financijske točke gledišta. Istodobno bi to mogao biti poticaj za pokretanje 'Foruma za zelene muzeje' koji bi okupljao ljude koji istražuju temu održivosti kako bismo zabilježili primjere dobre prakse. Sve bi to mogla postati inicijativa za izradu muzejskog nacionalnog akcijskog plana za 'ozelenjavanje' muzeja.

Pored teme broja u uobičajenim rubrikama: Riječ je o…; Iz muzejske teorije i prakse; Iz dokumentacijskih fondova MDC; Pogledi, iskustva, događaji; Info; Reagiranja nastavit će se informirati čitatelje o zanimljivim i aktualnim događanjima u muzejima.

Časopis je namijenjen stručnoj muzejskoj zajednici, postdiplomantima, studentima, učenicima, istraživačima i znanstvenicima, novinarima, kolekcionarima, ljubiteljima i proučavateljima umjetnosti, povijesti, arheologije, etnologije, tehničkih znanosti, numizmatike i drugih muzeologiji srodnih znanosti te svim drugim zainteresiranim korisnicima.

Rok za slanje priloga je 1. lipnja 2020.

Opširnije:
http://www.mdc.hr/