Preskočite na glavni sadržaj

Riječki HNK i Gradsko kazalište lutaka pokreću online programe

HNK Ivana pl. Zajca i Gradsko kazalište lutaka, u okolnostima nemogućnosti dolaska gledatelja u kazališta, pokreću online programe kako bi publici omogućili praćenje programa u domovima.
vrijeme: 19.03.2020.
HNK Ivana pl. Zajca odlučilo je postupiti odgovorno i solidarno prema svojoj publici, građankama i građanima Rijeke, te široj zajednici, a naročito onima najugroženijima, bilo to zbog njihove dobi ili zbog toga što su na prvoj crti obrane od koronavirusa.
 
Stvaraju stoga program "Zajc uz vas" koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža od petka, 20. veljače.
 
Tako će svakog jutra u 8 sati, jedan glumac hrvatske ili talijanske drame govoriti poeziju u "Jutarnjoj selfie poeziji", a u "Ariji u podne", solistica ili solist opernog ansambla će izvesti jednu ariju uz osobnu posvetu, doznaje se iz HNK.
 
U 20 sati je na programu "Zajčić za laku noć", u kojem će glumci i glumice ispričati priču za djecu, a u 22 sata će se program zaključiti točkom "Balena insomnia", uz kratki plesni video baletne vježbe, sola ili koreografskih fragmenata.
 
Sve zaposlenice i zaposlenici Kazališta, koji nisu u rizičnim skupinama, rade bilo od kuće bilo u zgradi Kazališta, poštujući pri tome sve mjere sigurnosti, te pripremaju program kojim ćemo krenuti čim nam bude dozvoljeno otvoriti naša vrata našoj publici. Sve djelatnice i djelatnici spremni su produžiti trajanje ove i ranije krenuti u novu kazališnu sezonu, a sve kako bismo realizirali sav planirani program u ovoj godini, ističe HNK.
 
Gradsko kazalište lutaka će svakog petka u 12 sati na službenoj internetskoj stranici i službenom Facebook profilu postaviti link putem kojeg će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta.
 
Program pod imenom "U lutkarsko s kauča" provodit će se sigurno do 14. travnja, do kada su privremeno i obustavljena javna okupljanja, a nastavak programa ovisit će o daljnjem razvoju situacije vezane uz koronavirus.
 
Program otvara nagrađivana predstava "Wanda Lavanda", autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc. Također, 20. ožujka je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, a u subotu, 21. ožujka Svjetski dan lutkarstva i naše zajedničko druženje nama bi bilo zaista veliko veselje, poručili su lutkari.
 
Predstava "Wanda Lavanda" bit će dostupna za pogledati do idućeg petka, 27. ožujka kada će je u podne zamijeniti druga. (Hina)