Preskočite na glavni sadržaj

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu

Četiri dosadašnje predstave 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka', 'Stonoga Goga', 'Grga Čvarak' i 'Did i repa', nakon on line premijera, su i dalje dostupne i besplatne na Youtube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70 000 pregleda. Program se nastavlja u petak, 3. travnja, u 18 sati, online premijerom predstave 'Som na cilome svitu'.
vrijeme: 03.04.2020. 18 h
url: https://www.facebook.com/gklsplit/

 

Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević.

 

Dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojima bi se igrao. Jednoga dana odluči krenuti u potragu za "ditetom ko co je i som", ali ne želi napustiti svoj škoj ni „nonote“ s kojima živi. Jedino što mu preostaje je povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.

 

Tekst Olje Savičević Ivančević, pisan mješavinom dijalekata srednjodalmatinskih otoka, nagrađen je prvom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu „Mali Marulić“ 2015.godine, a predstava je nagrađivana na kazališnim festivalima u Hrvatskoj.

 

U predstavi igraju Milana Buzolić Vučica, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Andrea Majica i Sanja Vidan.

 

Predstavu možete gledati putem linka https://www.youtube.com/watch?v=FwADEp4E2l4&feature=youtu.be, a nakon premijere predstava će do daljnjeg biti dostupna za gledanje putem Youtube kanala.

 

Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook profilu GKL-a Split.

 

Gradsko kazalište lutaka Split otišlo je i korak dalje pripremajući materijale za metodološku obradu prikazivanih naslova kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, a dostupni su na upit kazalištu.