Preskočite na glavni sadržaj

HNK u Osijeku #ostanidoma: '260 dana'

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku nastavlja s djelovanjem preko dostupnih medijskih kanala kako bi olakšali svim gledateljima ovu kriznu situaciju. Ove subote, 4. travnja, u emisiji 'Ritam grada' Televizije Slavonije i Baranje (STV) u 21 sat, imat ćete priliku pogledati nagrađivanu uspješnicu '260 dana', dramu Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine i dramatizaciji Ane Prolić.
vrijeme: 04.04.2020. 21 h
url: http://www.hnk-osijek.hr/
 

Predstava je praizvedena u listopadu 2014. godine i osvojila je brojne nagrade od kojih izdvajamo: Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini 2015. godine, Ana Prolić - Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju dramatizaciju, adaptaciju i dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave 2015. godine, Nagrada publike za najbolju predstavu na 25. Marulićevim danima 2015. godine, Grand Prix Zlatni lav na 18. Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu 2017. godine.

 

Također ljubitelji umjetnosti i dalje mogu pratiti dramski program glumaca dramskog ansambla svakog utorka i četvrtka u jutarnjim satima putem emisije "Umjetnost iz karantene" u terminu od 10.40 sati i reprizno navečer u 21.00 sat.

 

Svakoga dana ansambl  putem društvenih mreža i putem programa HRT-a podsjeća cjelokupno građanstvo na društveno odgovorno ponašanje u sklopu kampanje #ostanidoma gdje ih upozoravaju i ohrabruju za nastavak mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Od 29. ožujka 2020. možete pratiti i već izvedene predstave na STV-u i putem YouTube kanala Večernjeg lista: "Šokicu", Ilije Okrugića te "Richard III Grbavi", Damira Mađarića, koji će biti dostupan od petka 3. travnja 2020. godine.