Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za naj pismo: Pišem ti pismo… u doba korone

Unatoč posebnim okolnostima, i ove godine Gradska knjižnica Velika Gorica po deveti put raspisuje natječaj Pišem ti pismo! Odlučili su natječaj prilagoditi novonastalim okolnostima – dobu koronavirusa – i pozvati vas da im šaljete svoja pisma inspirirana svojim iskustvima. Natječaj je otvoren od do 30. travnja 2020.!
prijava: 30.04.2020
url: https://www.knjiznica-vg.hr/
Sigurno je da se svatko od nas na drukčiji način nosi s iskustvima straha, pa i povremenim naletima panike, da svatko na drugačiji način doživljava izolaciju i socijalnu distancu koja nas udaljava od nama najbližih. Ovo je doba novih pitanja za svakog od nas u ovom vremenu koje nam naizgled ne nosi ništa lijepo, pitanja koja nas tjeraju da iznova preispitujemo sve što nam se do sada činilo tako važnim, a što iznenada postaje sasvim nebitno. Ovo je također doba u kojem se mijenjamo, nalazimo nove načine da otkrijemo ljepotu i nadu tamo gdje ju do sada nismo mogli vidjeti. Duhovna snaga koju svatko od nas mora tražiti možda i na neočekivanim mjestima, u nama samima, u novim načinima komunikacije koja nam je kao ljudima imanentna, u brizi za druge i traženju uzora u ljudima koji nam pomažu da prebrodimo ovo za sve nas teško vrijeme.

 

Zato vas pozivamo da kroz formu pisma izrazite i podijelite svoja iskustva u doba korone, a možete pisati svima koji su vas inspirirali, zadivili, onima koji vam nedostaju,  kao i onima na koje ste iz nekog razloga ljuti. Ovo je prilika da im uputite svoju zahvalu, divljenje, kritiku, izrazite svoj ponos… Djeci koja su prisiljena ostati u kućama dok vani buja proljeće, naporima učitelja da se odjednom pretvore u IT stručnjake kako bi se ova školska godina privela uspješnom kraju, svojim starijima koji teško izlaze na kraj sa svojom samoćom, prijateljici s kojom želite jednostavno popiti kavu, poznanici medicinskoj sestri čije je zdravstveno stanje svakodnevna lutrija, nekome svome na drugom kraju planete u vremenu kad ne možete bez propusnice otputovati ni do Siska, a kamoli u drugu državu.

 

Pravila natječaja su sljedeća:
 

Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja 2020.

Ovoga puta svoja pisma uputite nam putem e-maila i to na adresu pisemtipismo2020@gmail.com.

U obzir za nagrade ulaze sva pisma koja do 30 travnja 2020. pristignu na navedenu e-mail adresu.

Ove godine nagradit ćemo natjecatelje u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

Prilikom slanja pismo trebate potpisati šifrom (radi objave radova na web stranicama) te navesti kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg nam pišete.

Svoje osobne podatke ne trebate slati, već ćemo ih zatražiti naknadno od autora nagrađenih pisama.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević i Morana Peranić.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja 2020.

Nagrade (knjige) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.