Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski projekt na Hot Docs Forumu

Projekt dokumentarnog filma 'The New Greatness', koji nastaje u ruskoj, hrvatskoj (Nukleus film) i britanskoj produkciji predstavit će se online pitchingom na Hot Docs Forumu koji se održava 5. i 6. svibnja. Forum je dio bogatog industrijskog programa Hot Docs festivala u Torontu, koji je odgođen do daljnjeg zbog globalne pandemije koronavirusa.
vrijeme: 05.05.2020.
url: https://www.hotdocs.ca/p/hot-docs-festival
Projekt The New Greatness režirala je Ruskinja Anna Shishova-Bogolyubova, a trenutno se razvija u ruskoj (Ethnofund NPO), hrvatskoj (Nukleus film) i britanskoj (Roast Beef Productions Limited) produkciji. Projekt je, do sada, sufinanciran sredstvima Kreativne Europe - Potprograma MEDIA i nizozemskog IDFA Bertha fonda.

 

The New Greatness donosi priču o običnim tinejdžericama Anyi i Mashi koje su sanjale o boljem životu u Rusiji. Djevojke su brutalno oduzete roditeljima i zatvorene pod optužbom za ekstremizam. Njihovi roditelji nastavljaju očajničku borbu kako bi dokazali nevinost svojih kćeri. Film tragičnu priču o ovoj obitelji prikazuje iz dvije perspektive - intimnog prikaza iz prve ruke te nepristranog pokušaja analize onoga što se događa, kroz neovisnu istragu koju provodi novinar Vasily Polonsky.

 

The New Greatness jedan je od 21 projekata iz 18 zemalja koji će se predstaviti na ovogodišnjem Hot Docs Forumu koji se, po prvi puta, održava online. Za Forum se prijavilo njih preko 463. Filmaši će svoje projekte predstaviti online pitchingom uživo pred vodećim svjetskim distributerima (Netflix, A24, HBO Documentary Films, Al Jazeera Documentary Channel, Al Jazeera English, ARTE France, EBS Korea, ESPN, Lucas Film, National Geographic...), a snimke pitchinga bit će dostupne akreditiranim profesionalcima na platformi The Doc Shop. Svi sudionici natječu se za nagrade First Look Pitch Prize, koja se dodjeljuje projektu filantropske filozofije te Corus - Hot Doc Forum Pitch Prize za najbolji kanadski projekt.

 

Popis projekata koji će sudjelovati na Hot Docs Forumu možete pronaći na ovoj poveznici.

 

Osim Foruma, na Hot Docs marketu, odvija se i program Deal Maker, na kojem se projekti distributerima predstavljaju pitchingom jedan na jedan, a oni odabrani bit će poznati 8. travnja. Više o programima na Hot Docs marketu pronađite ovdje.

 

Market se inače odvija u sklopu Hot Docs festivala u Torontu, najvećeg festivala dokumentarnog filma Sjeverne Amerike. Ovogodišnje, 27. izdanje, trebalo se održati od 30. travnja do 10. svibnja, no događaj je, do daljnjega, odgođen.

 

Više detalja o festivalu te industrijskom programu možete pronaći na službenoj stranici.

 

Izvor: HAVC