Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb film: Proizvodnja animiranih filmova nije stala

Zagreb film je izvijestio u petak kako, u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa i zbog posljedica potresa u njihovim prostorima, proizvodnja filmova nije stala, a većini autora omogućen je rad od kuće zahvaljujući informatičkoj opremi i posebnim softverskim programima.
vrijeme: 03.04.2020.
url: http://zagrebfilm.hr/

Krešimir Pernek, autor budućeg animiranoga filma "Težnja", obavlja pripremu od kuće na računalu, a animaciju će započeti za mjesec dana u studiju poštujući mogućnosti socijalnog distanciranja, najavljeno je.
 
Andrej Rehak trenutno modelira likove za svoj novi film "Paradigma", Bruno Razum radi od kuće postprodukciju za lutka film "Jelenko", a za nastavak snimanja u studiju tehnički tim će uskoro osigurati odgovarajuće uvjete.
 
Lutka film Antonie Begušić "Republika (Carrus navalis)" u postupku je obrade snimljenoga materijala, pa se nastavak snimanja u propisanim uvjetima očekuje već sljedeći tjedan.
 
Za film "Aqualia" Vladislava Kneževića razvijaju se modeli likova, dok Tvrtko Karačić od kuće radi animaciju za svoj "Sinkronicitet".
 
Iz Zagreb filma podsjećaju da se na njihovom službenom YouTube kanalu može se pogledati osam animiranih filmova nastalih u produkciji te kuće, među kojima su i klasici poput Oscarom nagrađenog ‘Surogata’ Dušana Vukotića.
 
Također, omogućio je HTV-u prikazivanje čitavoga serijala Profesora Baltazara bez naknade te korištenje lika slavnog profesora u TV školi. (Hina)