Preskočite na glavni sadržaj

Andrea Bocelli na Uskrs pjeva u praznome Duomu

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu, a koncert bi, kako stoji u najavi, trebao biti simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa i prenosit će se na internetu.
vrijeme: 12.04.2020.
url: https://www.youtube.com/user/andreabocelli

Bocellija će pratiti jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno će izvoditi djela sakralne glazbe, uključujući Sanctu Mariju Pietra Mascagnija.

Koncert će se prenosti na Bocellijevu YouTube kanalu.

"Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", rekao je slavni tenor.

Italija još uvijek ima najveći broj mrtvih od koronavirusa, više od 17 tisuća, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.

"Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta", rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala. (Hina)