Preskočite na glavni sadržaj

TZGZ kampanjom 'Sa zagrebačkih prozora' poziva na fotografiranje lijepih pogleda

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) pokrenula je kampanju 'Sa zagrebačkih prozora' kojom poziva građane da iz svojih domova fotografiraju nešto lijepo u svojim kvartovima, što će objaviti na Facebook profilu 'visitzagreb' te i time promovirati i preporučiti Zagreb za posjet nakon krize.
vrijeme: 09.04.2020.
url: https://www.facebook.com/visitzagreb
"Tom kampanjom, s obzirom na preporuke stožera da se ostane doma, želimo potaknuti sugrađane da pronađu nešto lijepo u svojoj okolini unatoč svemu što nas je snašlo ovih dana i da nam pokažu taj svoj 'pogled' na Zagreb kroz fotografije snimljene sa balkona, prozora, iz dvorišta ili slično", objašnjava direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

 

Kampanja traje do nedjelje, 19. travnja, isključivo na spomenutoj Facebook stranici tj. profilu "visitzagreb", a sve primljene fotografije, TZGZ će objaviti i na svojem blogu lovezagreb.hr, gdje će posjetitelji moći virtualno prošetati Zagrebom.

 

"Time želimo podsjetiti sve one koji su bili u Zagrebu na njegove zanimljive vedute, a one koji još nisu u njemu bili potaknuti da Zagreb uvrste na listu putovanja. Do sada nam je stiglo više od 50 fotografija", ističe Bienenfeld.

 

Ovo je trebala biti najbolja godina, a postala je najteža

 

Bienefeld je komentirala i tešku situaciju za turizam u Zagrebu, Hrvatskoj i cijelom svijetu zbog pandemije covida 19, naglašavajući da je prije eskalacije te zaraze ova godina, prema svim najavama i pokazateljima, trebala biti najbolja za turističku industriju Zagreba i cijelu Hrvatske.

 

"No, sada je sve suprotno, i 'voljom više sile' ova je godina postala najtežom i najizazovnijom u novijoj povijesti, ne samo za turizam. Usred pandemije Zagreb se suočio s jakim potresom i velikim štetama, što je dodatno otežalo situaciju, pa i neki hoteli koji su trebali raditi zbog potresa to više ne mogu", kaže Bienenfeld.

 

Turistička zajednica nastavlja s aktivnostima i učinit će, kako dodaje, sve kako bi pomogla u prevladavanju krize, pa je već pripremila zanimljive sadržaje na internet stranicama i društvenim mrežama.

 

"Sukladno preporukama stožera prilagođavamo sve aktivnosti, a kako je Zagreb oduvijek bio živ i ponosit', jak i prkossan', vjerujem da ćemo, čim prilike dopuste, ponovo zajedno uživati u gradu, uz nadu da će to biti uskoro. Volite Zagreb kao i do sada i ne zaboravite - Zagreb voli vas!", poručila je Binenefeld, ujedno čestitajući Uskrs. (Hina)