Preskočite na glavni sadržaj

ZPC: Produžen rok za prijavu na program Mreže Pan-Adria

Zagrebački plesni centar (ZPC) je izvijestio da je zbog izvanrednih okolnosti produžen rok za prijavu na program regionalnog partnerstva suvremenog plesa 2020./2021. Međunarodne mreže Pan-Adria, do 23. travnja 2020.!
prijava: 23.4.2020
mjesto: Zagreb; Histrionski dom / ZGK Komedija / HNK Zagreb
url: http://www.histrion.hr/
 

Pan-Adria je koprodukcijski format partnerskih pozornica na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati međusobna suradnja, ponuditi povoljne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

 

Umjetnici iz područja suvremenog plesa mogu se prijaviti na otvoreni poziv za koprodukciju, a odabrana produkcija trebala bi biti premijerno predstavljena na prvom izdanju festivala suvremenog plesa u organizaciji Artisti Associati i u suradnji sa Slovenskim narodnim kazalištem Nova Gorica (IT) i Novom Goricom (SLO), od 22. i 25. listopada u Gorici.

 

Prioritet imaju produkcije sa sjedištem u Sloveniji, Hrvatskoj ili regiji Friuli Venezia Giulia, etablirani umjetnici ili grupe na području suvremenih performativnih plesnih praksi te produkcije s cjelodnevnim nastupom za odraslu publiku.

 

Popunjeni obrazac za prijavu šalje se na e-mail katja.gabrijelcic@en-knap.com, dok će postupak odabira provesti sedmeročlani žiri Mreže Pan-Adria.

 

ZPC je svojim posjetiteljima poručio i da, dok se ponovno ne susretnu u dvorani, na njihovoj web stranici i društvenim mrežama mogu pronaći aktualne informacije te podsjetnike na neke prošle izvedbe, događanja, radionice i jutarnje treninge. (Hina)