Preskočite na glavni sadržaj

Praški kvadrijenale otvorio svoj besplatni online arhiv

Najveća međunarodna manifestacija posvećena scenografiji i scenskom prostoru, Praški kvadrijenale, otvorila je svoj online arhiv u kojemu se mogu prelistati dosadašnji svi katalozi manifestacije, pogledati razgovori i predavanja umjetnika i dizajnera, kao i kratki filmovi u kojima su predstavljeni neki od projekata tematiziranih u sklopu Kvadrijenala.
url: http://www.pq.cz/2020/03/31/pq-studying-materials/

Na službenoj web stranici Praškog kvadrijenala scenografije i scenskog prostora mogu se pronaći katalozi svih dosadašnjih izložbi, od prvog iz 1967. do posljednjeg iz 2019. godine, s temom Imagination, Transformation, Memory.

Osim dostupnih kataloga, PQ nudi i pregledavanje kratkih videa u trajanju do 5 minuta, snimljenih tijekom posljednjeg kvadrijenala održanog 2019. godine. Videi su snimljeni povodom izložbe Performance Space, a sastoje se od razgovora s dizajnerima i arhitektima na temu kazališne arhitekture, od pronađenih i prenamijenjenih prostora, do velikih projekta nacionalne važnosti, ali i privremenih struktura osmišljenih za vanjske prostore. (Izvor: www.dizajn.hr)