Preskočite na glavni sadržaj

MUBI: Art-kino Croatia, Kino Valli, Kino Tuškanac, Kinoklub Šibenik

Riječko Art-kino, pulsko Kino Valli, zagrebačko Kino Tuškanac i Kinoklub Šibenik već su jedno vrijeme zatvoreni zbog epidemioloških mjera, no dok se ne otvore za svoje su posjetitelje omogućili besplatno gledanje filmova na platformi MUBI.
vrijeme: 16.04.2020.
url: https://mubi.com/


Iduća tri mjeseca na toj će se platformi moći bez naknade pogledati niz filmova, od zaboravljenih bisera do novijih festivalskih uspješnica, od kultnih klasika do nagrađivanih remek-djela.

 

MUBI funkcionira kao online kino za autorske filmove koje će posjetitelji možda prvi put otkriti te moći pogledati bilo gdje i na bilo kojem od uređaja, a onda o njima i razgovarati.

 

"Ne može svatko otići na Canneski filmski festival, osobito ako ste učitelj ili živite u Winnipegu, ili oboje, no to ne znači da ne možete nabrojati sve  Kubrickove filmove u obrnutom kronološkom slijedu ili da ne žudite pogledati posljednji Kitanov film koji sigurno neće igrati u vašem lokalnom kinu", poručuju iz MUBI-ja.

 

Kako kažu, njihova filmska knjižnica donosi filmove koji ne bi niti na tjedan dana ili čak na samo jedan dan napunili kino dvoranu, ali u cijelom svijetu pronaći će se barem tisuću ljudi onih koji cijene takve rijetke kinematografske poslastice i njih ne treba ignorirati samo zato što žive u različitim vremenskim zonama.

 

"Ako je netko napravio takav film to znači da ga netko, negdje mora pogledati. A taj netko možete biti vi, ili Martin Scorsese, koji je također član", poručuju.

 

Svaki dan se odabire po jedan novi film koji postaje dostupan za gledanje cijeli mjesec, te na taj način pretplatnici uvijek imaju izbor od 30 antologijskih, klasičnih, zaboravljenih, neovisnih, suvremenih, 'arthouse' filmova, koje mogu pogledati bilo kada u roku od mjesec dana.

 

Za registraciju su potrebni podaci o kartici koja se prva tri mjeseca neće teretiti. Korisnici platforme u bilo kojem trenutku mogu poništiti svoju registraciju, bez ikakve naknade, a ako odluče ostati na platformi nakon besplatnog perioda, aktiviraju standardno MUBI članstvo. Detalji se mogu pronaći na stranicama hrvatskih partnera. (Hina)