Preskočite na glavni sadržaj

Kinoklub Zagreb: Besplatna dvomjesečna radionica pisanja za film

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave su otvorene do 30. travnja, a radionica će se održati online tijekom svibnja i lipnja!
prijava: 30.4.2020
url: http://kkz.hr/

Polaznici će kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij, najavljeno je.

 

Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

 

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će razvijati ideju s kojom su se prijavili na radionicu te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 

 

Zainteresirani trebaju na visnja.pentic@gmail.com poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma te će se odabrati 6 do 7 polaznika.

 

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović, dobitnica strukovne nagrade Vladimir Vuković za novog kritičara 2012. i godišnje nagrade za najboljeg kritičara 2016.

 

Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti na Trećem programu Hrvatskog radija, časopisima Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana i Zapis, ranije u Vijencu i Zarezu. (Hina)