Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen hrvatski prijevod romana 'Familijari' Stacy Halls

Nakladnička kuća Znanje objavila je hrvatski prijevod romana 'Familijari' engleske autorice Stacy Halls, mračnu priču iz davne povijesti o lovu na vještice, o vremenima kada su žene bile u životnoj opasnosti samo zato što su žene.
vrijeme: 20.04.2020.
url: https://znanje.hr/
Radnja romana smještena je na sjeverozapad Engleske u 1612. godinu, a prati Fleetwood Shuttleworth, sedamnaestogodišnju gospodaricu velebnog Gawthorpe Halla koja je trudna već četvrti put.

 

Još nije nikada uspjela iznijeti trudnoću do kraja, pa njezin muž Richard strahuje da će ostati bez nasljednika, a slučajno saznaje i da je liječnik pisao njezinom mužu da ona neće preživjeti porođaj.

 

Ubrzo upoznaje siromašnu mladu primalju Alice, koja joj obeća da će joj pomoći da rodi zdravo dijete, no stvari postaju još složenije kada Alice optuže da je vještica.

 

"Dok jačaju međusobna optuživanja i zloglasna suđenja vješticama potresaju sjeverozapad Engleske, Fleetwood riskira sve da pomogne Alice. Sudbine dviju žena u smrtnoj opasnosti isprepliću se i postaju neraskidive dok im preostaje sve manje vremena za spas", ističe se u najavi novog izdanja "Znanja".

 

Stacey Halls odrasla je u Rossendaleu u pokrajni Lancashire i oduvijek ju je fascinirala priča o vješticama iz Pendlea. Studirala je novinarstvo na Sveučilištu u Lancashireu i radila je u izdavačkoj kući Bookseller kao medijska urednica i pisala za časopis Psychologies, gdje je danas jedna od urednica. (Hina)