Preskočite na glavni sadržaj

'Your Love Is King' Espija Tomičića prvi prijenos uživo iz zatvorenog ZKM-a

Novi projekt Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) za vrijeme trajanja mjera socijalnog distanciranja bit će u utorak, 21. travnja, live streaming monodrame 'Your Love Is King' nagrađenog najboljeg mladog dramskog pisca Espija Tomičića, u režiji Hrvoja Korbara.
vrijeme: 21.04.2020. 18 h
url: https://www.facebook.com/zekaem/
Kako se ističe u najavi, prvi prijenos uživo iz zatvorenog kazališta može se pratiti na facebook stranici ZKM-a u utorak od 18 sati, kada će iz ZKM-ove dvorane Polanec krenuti live-streaming u izvedbi nagrađivanog mladog glumca Matea Videka.

 

Dramski tekst "Your Love is King" Espija Tomičića kroz monološku formu prati subjekt koji se suočava s viješću o nadolazećoj smrti vlastite majke. Subjekt u ovoj izrazito ekspresivno ispisanoj struji svijesti iz različitih pozicija proživljava taj događaj – on se nalazi u stvarnoj situaciji suočavanja s bolešću i neizbježnom smrću i pokušaja ponovnog uspostavljanja odnosa s obitelji nakon niza godina prekinute komunikacije. U isto vrijeme pokušava zamisliti i konstruirati obiteljski narativ, preispituje konstrukciju vlastitog identiteta u odnosu na obitelj kao primarnu društvenu zajednicu, ali i etičku poziciju pisanja o autobiografskom materijalu i traumi vlastite obitelji te mogućnost ispisivanja Drugog u kontekstu dramskog teksta.

 

Tekst tako postaje svjedočanstvo jednog neostvarenog odnosa i njegovo završno poglavlje - pismo i posveta vlastitoj majci u posljednjim trenutcima njenog života.

 

"Nevjerojatno iskren, direktan i duboko emotivan, dramski tekst 'Your Love is King' ima gotovo katarzično djelovanje kako za autora drame, tako i za svakog njenog recipijenta", stoji u najavi.

 

Tekst je nastao pod mentorstvom Tomislava Zajeca i u sklopu ZKM-ovog programa "Budućnost je ovdje", mentorsko-laboratorijskog rada s mladim dramskim piscima, koji se ostvaruje u suradnji s Ministarstvom kulture.

 

"Nakon premijerne izvedbe u veljači ove godine, jedan glumac u praznom kazalištu sad ima izvedbu ove monodrame uživo za vas doma", poručuju iz ZKM-a.

 

ZKM poziva publiku da glumca Matea Videka i dramskog pisca Espija Tomičića nagradi snimkama aplauza snimljenog kod kuće, objavom videa pljeska na svojim Instastoryjima uz oznaku @zekaem, ili slanjem snimke na zagrebackokazalistemladih@gmail.com. (Hina)