Preskočite na glavni sadržaj

Online sadržaji Zavičajnog muzeja Ogulin

Na svoj 2. rođendan samostalnog rada i djelovanja, 1. travnja 2020. godine, Zavičajni muzej Ogulin pokrenuo je novu web rubriku naziva 'Muzejska priča mjeseca' za prezentaciju segmenata bogate baštine ogulinskog kraja te muzejskog fundusa.
vrijeme: 21.04.2020.
url: http://zavicajni-muzej-ogulin.hr/
 

Zavičajni muzej Ogulin djeluje od 1967. godine, a smješten je u Starom gradu Ogulinu. Nakon dugogodišnjeg djelovanja kao podružnica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, od 1. travnja 2018. godine postaje samostalna ustanova sa 9 zbirki stalnog postava i bogatim muzejskim fundusom vezanim uz kulturno-povijesna i prirodna bogatstva ogulinskog kraja.

 

Svakog prvog dana u mjesecu objavljivat će se male muzejske priče vezane uz značajne povijesne događaje, osobe i druge teme iz ogulinskog kraja, pisat će se priče o zanimljivim muzejskim predmetima ili skupinama predmeta te na taj način prezentirati ne samo rad Muzeja već i sve ono što on čuva, istražuje i obrađuje.

 

Usto, Muzej svakog utorka objavljuje zanimljive crtice u Facebook i web rubrici "Utorkom iz muzejskog arhiva".

 

Obzirom da mjere prevencije širenja virusa COVID-19 već neko vrijem nalažu rad iza zaključanih vrata, Muzej je omogućio dostupnost audiovodiča kroz svoj stalni muzejski postav, kako bi svima zainteresiranima barem zvukom odškrinuo svoja vrata u ovim neobičnim vremenima, u nadi da će potaknuti zanimanje i skori dolazak posjetiteja u ogulinski Muzej, gdje će ispričane priče moći i doživjeti.

 

Poveznica za audiovodič je: http://audiovodic.zavicajni-muzej-ogulin.hr/