Preskočite na glavni sadržaj

Centar za kulturu Trešnjevka se pridružuje Noći knjige

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno se pridružuje Noći knjige i proslavi svjetskoga dana knjige, koja će se održati u četvrtak, 23. travnja, no ove godine, kao i ostali, online programom i s porukom 'S knjigom nisi izoliran!'.
vrijeme: 23.04.2020.
url: https://cekate.hr/
U okviru programa čitat će se nagrađeni radovi literarnog natječaja za djecu "Knjiga nije hrana, ali je poslastica", koji je u dvanaest godina Festivala dječje knjige pokazao da puno djece osim što čita, puno i piše.
 
"Natječaji su pokazali da među mladima ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i  već su na dobrom putu prema umjetnosti. Među pobjedničkim radovima ima prekrasnih pjesama i proznih sastava koje predstavljamo u Noći knjige", stoji u najavi.
 
Održat će se i online intervju s književnicom za djecu i mlade Silvijom Šesto, a naj web stranici i Facebooku moći će se  ekskluzivno proviriti u neke dijelove njenih najnovijih slikovnica: "Uhvati mi plavog medu", "Japajapac" i "Miona, daj šuti".
 
Šesto će govoriti o svojim novim djelima, ali i o knjigama općenito, o pisanju kao životnom odabiru, o tome koji su romani utjecali na nju i o svemu.
 
Za kraj programa CeKaTe donosi putopis Ede Toplaka pod nazivom "Sanjaj, mali sanjaj" s putovanja po Indiji iz koje se vratio krajem veljače ove godine.
 
Kako se napominje, on je još kao dječak sanjao o tome da vidi Taj Mahal, a nakon što je obišao velik dio svijeta i ta mu se dječačka želja ostvarila.
 
"Po čemu je baš Indija bila jedinstveno iskustvo? Što je indijski zlatni trokut i koje sve zanimljivosti tamo možemo vidjeti? Znate li da postoji više legendi o Taj Mahalu? Možete li zamisliti kako izgleda promet u Indiji i kako ide priča o Akbarovom slonu?", na sva ova pitanja odgovorit će u online putopisu. (Hina)