Preskočite na glavni sadržaj

MSU: Umjetnici s publikom podijelili svoje misli u vrijeme korone

Na projekt 'FB for your thoughts/FB misao na dan', koji je prošli tjedan pokrenuo Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU), odazvao se niz umjetnika koji dijele s publikom svoja razmišljanja, brige, strepnje, radosti, ali inspiracije u vrijeme izolacije u svom domu zbog pandemije koronarvirusa.
vrijeme: 22.04.2020.
url: http://www.msu.hr
Svaki na svoj jedinstven način i uz prepoznatljiv izričaj na poziv MSU-a dosad su se odazvali Irena Frantal, Sven Klobučar, Paulina Jazvić, Martina Kramer, Jelena Bando, Vlasta Delimar i Denis Butorac, a njihovi se radovi mogu vidjeti na Facebook stranici muzeja.

 

S obzirom na to da je već tjednima zatvoren, Muzej je pokrenuo i edukativan radionički program MSU od doma, putem kojega se polaznike upoznaje s umjetnicima koji su svojim smjelim idejama, slobodnim duhom i djelima ostavili značajan trag na području suvremene umjetnosti.

 

U okviru svake objave predstavljaju se dva umjetnička djela, a zadatak je polaznika kreirati vlastiti rad po uzoru na njih, pronaći u njima nešto zanimljivo i spojiti te utjecaje u novu umjetničku kreaciju.

 

MSU predstavlja i program ANTISEZONA 20, nastavak uspješnog projekta pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica iz prethodne godine koji nudi novi format programacije izvedbenih sadržaja i plesnih predstava te popratnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti.

 

Putem virtualnog programa MSU NON STOP (#MSUnonStop), koji se trenutno može pratiti putem Facebooka, Instagrama i YouTubea svakodnevno se predstavlja ponajbolje od domaće i strane suvremene umjetnosti.

 

Nastavlja se i s predstavljanjem radova iz fundusa Muzeja „iz drugog kuta“ iz perspektive Kluba mladih MSU-a, a u utorak je to rad Dalibora Martinisa „Krugovi između površina“.

 

Na Dan planeta Zemlja predstavit će umjetnicu Ladu Segu koja se bavi ekologijom i čiji je rad izložen na izložbi Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009. – 2019.

 

U četvrtak slijedi obilježavanje 96. godišnjice rođenja Julija Knifera, u petak predstavljanje slikarice Katarine Ivanišin Kardum i njezinih crteža "Still Landscape Series III" iz 2014.

 

Za vikend je najavljeno predstavljanje PAP, edukativne platforme u području izvedbenih umjetnosti te će se kroz fotografski opus jednog od najvećih hrvatskih fotografa Toše Dabca, posjetitelji moći 'prošetati' kroz prošlost po Istri i duž obale.


MSU kino, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućava online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca, dostupnih na https://mubi.com/kinometropolis. (Hina)