Preskočite na glavni sadržaj

Virtualno otvorenje izložbe o o Matiji Vlačiću Iliriku

U godini u kojoj obilježavamo 500-tu obljetnicu rođenja Matije Vlačića Ilirika, velikana hrvatske i njemačke reformacijske misli, utemeljitelja protestantske hermeneutičara europskih dimenzija Grad Labin je za taj veliki jubilej pripremio iznimno sadržajan i bogat program koji se trebao održati u zemlji i inozemstvu od ožujka do listopada 2020. godine.
vrijeme: 22.04.2020.
url: https://www.facebook.com/Grad-Labin-Službeni-profil-557985361055724
Jedan od najvažnijih događaja svakako je i planirana dokumentarna izložba na temu Matije Vlačića Ilirika u travnju u Europskom parlamentu u  Bruxellesu, no COVID 19 zaustavio je održavanje ovog programa koji je u trenutku proglašenja pandemije u Hrvatskoj i Europi bio sadržajno i dizajnerski zgotovljen. Ova je dokumentarna izložba trebala je biti putujuća sa startom u Bruxellesu, a potom biti prezentirana u Zagrebu, Osijeku i Labinu.

 

"Kako i dalje svi moramo ostati doma, dokumentarna izložba o Matiji Vlačiću Iliriku imati će svoju premijeru virtualno i zato Vas s zadovoljstvom pozivamo Vas da u srijedu, 22. travnja 2020. godine, od 11,00 sati razgledate virtualnu dokumentarnu izložbu povodom 500-te obljetnice rođenja Matije Vlačića Ilirika i to na mrežnim stranicama Grada Labina www.labin.hr, www.flacius.info, te na  Facebook stranici gradonačelnika." pozivaju iz Grada Labina.

 

Cjelokupni sadržaj izložbe moći će se pregledati i preuzeti kao digitalni katalog u PDF formatu.


Facebook Grada Labina