Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna šetnja Novim dvorima bana Jelačića - uživo

Turistička zajednica grada Zaprešića poziva vas da uživate u virtualnoj vođenoj turi kompleksom Novih dvora Jelačićevih, u nedjelju, 26. travnja, s početkom u 15,30 sati, na Facebook stranici TZ grada Zaprešića.
vrijeme: 26.04.2020. 15,30 h
url: https://www.facebook.com/Turistička-zajednica-grada-Zaprešića-107783260590037/


Zakoračite u prošlost, u davnu 1852. godinu kada je ban Josip Jelačić kupio dvorac u Zaprešiću i našemu gradu ostavio nacionalnu baštinu u čijoj ljepoti uživamo i danas.

 

Seljanka Marica vodi vas u šetnju jedinstvenom alejom kestena i perivojem Novih dvora; razgledajte obnovljenu Vršilnicu gdje se nekada davno vršilo žito, zavirite u nekadašnju trokatnu žitnicu, danas prekrasan Muzej Matija Skurjeni i Turističko informativni centar Zaprešića. Prekrasnim perivojem vodimo vas do dvorca bana Jelačića i neogotičke kapele sv. Josipa, a druženje privodimo kraju kod obiteljske grobnice Jelačićevih.

 

"Pridružite nam se u virtualnoj šetnji i upoznajte mjesto u kojem je živio ban Josip Jelačić, u nedjelju 26. travnja s početkom u 15:30 sati kada na Facebook stranici Turističke zajednice grada Zaprešića uživo možete pratiti vođenu virtualnu turu Novim dvorima", poručuju iz TZ grada Zaprešića.

 
Facebook event