Preskočite na glavni sadržaj

Muzej Nikola Tesla otvara vrata za individualne posjete

Zagrebački Tehnički muzej Nikola Tesla u ponedjeljak je za 5. svibnja najavio ponovno otvaranje za javnost, ali samo za ograničeni broj individualnih posjeta, uz pridržavanje higijenskih i mjera socijalnog distanciranja.
vrijeme: 05.05.2020.
url: https://tmnt.hr/hr-hr/

Ponovno otvaranje muzeja i galerija u skladu je sa zaključkom Vlade o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima epidemije covid-19

 

Iz muzeja navode da vrata otvaraju sukladno preporuci Hrvatskom zavoda za javno zdravstvo vezano za sprječavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i izložbenim prostorima.

 

Muzej će do daljnjega raditi od utorka do petka od 9 do 17 sati i subotom od 9 do 13 sati, a nedjeljom, praznikom i ponedjeljkom bit će zatvoren.

 

Do daljnjega neće biti mogući grupni posjeti ni obilazak rudnika unutar muzeja, a neće se održavati ni predavanja u Planetariju i Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle.

 

Posjetitelji se moraju pridržavati higijenskih mjera koje uključuju dezinfekciju ruku, pridržavanje fizičke udaljenosti od dva metra, a ne smiju dodirivati muzejske predmete ni druge površine gdje to nije nužno.

 

U stalnom postavu ograničen je broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u prostoru na maksimalno 45 posjetitelja.

 

Nakon što u prostor uđe maksimalno dozvoljen broj posjetitelja, daljnji su ulasci mogući tek kad netko od posjetitelja izađe, odnosno na jednoga posjetitelja koji izađe jedan smije ući.

 

Iz muzeja napominju da je objekt prošao bez većih oštećenja u potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu.

 

Drvena konstrukcija, koja je posljednjih godina obnovljena u suradnji i sredstvima Grada Zagreba, pokazala se dobrom za ovakav potres bez obzira što je sam objekt svojedobno građen za privremenu namjenu, zaključuju u priopćenju. (Hina)