Preskočite na glavni sadržaj

Premijera Kućnog filma

Filmovi snimljeni na radionici Kućnog filma i premijeru će održati u kućama, točnije na Facebook stranici i Youtube kanalu KKZ-a, od četvrtka, 7. svibnja do nedjelje 10. svibnja u 20h
vrijeme: 07.05.2020.
url: https://kkz.hr/

Radionica je pokazala da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće. Tijekom travnja i trajanja najstrožih mjera izolacije polaznici su snimili čak 24 filma različitih rodova i tema.

Polaznici su mogli odabrati jedan od tri tematska modula. Za modul Kućni ljubimci, pozvani su da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima. U modulu Biljke i predmeti kao inspiracija poslužile su kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće. Treći modul bio je Found footage, filmska tehnika u kojoj se koristi već postojeći materijal te mu se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo.

Radionica nije imala selekcije, a predavanja i mentoriranje odvijali su se u potpunosti on line. Polaznike se tim načinom rada poticalo na samostalan rad, učenje i istraživanje. Voditeljica je bila Daria Blažević.

Filmovi će biti objavljeni na Facebook stranici (https://www.facebook.com/kinoklubzg/) i Youtube kanalu Kinokluba Zagreb (https://tinyurl.com/y73rut4s) prema sljedećem rasporedu:
  • Četvrtak 7. svibnja, 20h
  • Petak  8. svibnja, 20h
  • Subota 9. svibnja, 20h
  • Nedjelja 10. svibnja, 20h (+ mystery slot u 18h)
Nakon ove online premijere filmovi će ostati dostupni za gledanje; pratite objave KKZ-a na FB i YT. 

Detaljnije