Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za skupnu izložbu slika: '4. Zagrebački ljetni likovni salon – Urbani zapisi 2020.'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb četvrtu godinu za redom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji će se ove godine održati u srpnju 2020., u Galeriji Kontrast, pod nazivom ''4. Zagrebački ljetni likovni salon – Urbani zapisi 2020.''. Rok za podnošenje prijedloga je 30. svibanj 2020., do 12 sati.
prijava: 30.05.2020
url: https://hdlu-zagreb.hr/

I ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu se pozivaju i umjetnici iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a također i umjetnici koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju koncepciji natječaja.

U slučaju da ‘realna’ izložba u Galeriji Kontrast (Dubrava 51a, Zagreb) bude otkazana zbog preporuka Stožera civilne zaštite, a vezano za pandemiju koronavirusa, ta bi se izložba sa svim pristiglim radovima predstavila virtualno, na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”, gdje su dostupne i dosadašnje virtualne izložbe, nastale ovog proljeća ”u karanteni”.

Koncept: Unutar koncepta ”Urbani zapisi 2020.”, želimo propitati sjećanja umjetnika na gradove u kojima su odrastali, urbanu poetiku trgova, šetališta, parkova, starih kavana, gradskih manifestacija, ali i osobne uspomene vezane uz školovanje, prve ljubavi, koncerte, vjenčanja, sprovode…..Grad protkan ljudima kroz pogled iz automobila ili tramvaja, u betonskim predgrađima ili od ispranog kamena sastavljenim ulicama primorskih gradića, njegove transformacije u vremenu, ono materijalno, ali i duhovno u ozračju nekih urbanih pejzaža.

Uz dašak nostalgije, romantike, ali i žubor novih mladih generacija, kroz vrevu na tržnicama i gradskim okupljalištima, kreirali bi svoje slike sa ozračjem urbanog življenja, na način kako ga svaki umjetnik osobno doživljava i sa pitanjem – što je to u našim gradovima što u nama izaziva osjećaj pripadnosti, generacijske povezanosti, osjećaj da smo kod svoje kuće ili baš suprotno, osjećaj da smo stranci u svome gradu?

Zadnji rok za podnošenje prijedloga je 30. svibanj 2020. do 12 sati.

PROPOZICIJE NATJEČAJA:
https://likumzg.wordpress.com/