Preskočite na glavni sadržaj

Livestream koncerta Antiphonus za restauriranje oštećenog fundusa MUO-a

Vokalni ansambl Antiphonus poziva na livestream koncert Antiphonus Live Gesualdo, u petak, 15. svibnja u 20 sati, za restauriranje oštećenog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt. 
vrijeme: 15.05.2020.
url: https://www.muo.hr/blog/2020/05/13/antiphonus-livestream-15-5-2000/
Antiphonus će izvesti Responzorije za Veliku subotu putem livestreama, a intermezza Fukoshime, Takemitsua i Saariaho izvest će Dani Bošnjak na flauti, iz Porečkog kazališta.

Tom prilikom pozivaju na donaciju od 30 kn za baštinu koja je stradala tijekom potresa. Prikupljenim sredstvima spasit će se jedan od rijetkih preostalih simbola baroknog Zagreba, rezbareni oltari Zagrebačke katedrale, djelo baroknog kipara Johannesa Kommersteinera, koji su stajali u bočnim apsidama katedrale sve do njene neogotičke obnove nakon potresa 1880., zbog oštećenja koje su tada pretrpjeli, raspoređeni su u dijelovima u manje crkve okolnih zagrebačkih župa. Gjuro Szabo, tadašnji ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, 1921. zatekao je kompozitnu cjelinu sastavljenu od dijelova dvaju oltara u župnoj crkvi u Lonji te ih spasio od daljnjeg uništenja premještanjem u Muzej za umjetnost i obrt, no oni su, nažalost, ponovo stradali.
 
Ulaznice za koncert, kao svojevrsnu donaciju, mogu se kupiti putem poveznice https://www.entrio.hr/event/antiphonus-live-gesualdo-7864.

https://www.facebook.com/events/553682142005854/