Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Gradske galerije Striegl - 'Behind the scenes'

U ponedjeljak, 18. svibnja 2020, u sisačkoj Gradskoj galeriji Striegl otvara se izložba pod nazivom 'Behind the scenes'. Izložba je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak.
vrijeme: 18.05.2020.
mjesto: Gradska galerija Striegl
url: https://www.facebook.com/galerijastriegl/
 
'Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija dobit ćete uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja. U sklopu izložbe donosimo vam detalje svega onoga što se odvijalo ''iza scene''. Cilj nam je ovom izložbom upoznati javnost s procesom nastanka murala kao i ukazati na sve dimenzije interakcije nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru, uvijek u neposrednoj suradnji s lokalnom zajednicom i ljudima.

Obzirom da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja - ''Muzej za jednakost: različitost i uključivost'', dobili smo idealan povod da ukažemo na sve dobrobiti i pozitivne učinke umjetnosti u javnom prostoru i stvaranja jedinstvenog muzeja/galerije na otvorenom koja je jednako dostupna svima i isto tako jednakim intenzitetom progovara i ukazuje kako je na jednom mjestu, u javnom prostoru grada, moguće obuhvatiti i pomiriti različitost i uključivost.'

Izložba će biti otvorena za javnost od ponedjeljka, 18/5/2020, i moći će se pogledati u radnom vremenu Gradske galerije Striegl.

Gradska galerija Striegl / Re:Think Sisak