Preskočite na glavni sadržaj

Ana Hušman: Biblioteka 0 Općenito u Galeriji Prozori

U najnovijem nastavku javnih čitanja tekstova iz Biblioteke 0 Općenito, Ana Hušman čita tekst Hito Steyerl „U obranu loše slike“. Čitanje se odvija ispred Galerije Prozori i prenosi uživo online.
vrijeme: 19.05.2020.
mjesto: Zagreb, Galerija Prozori, Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zapoljska 1
url: http://www.anahusman.net/hr/biblioteka-nula/
 
U najnovijem nastavku javnih čitanja tekstova iz Biblioteke 0 Općenito, Ana Hušman čita tekst Hito Steyerl „U obranu loše slike“. Čitanje se odvija ispred Galerije Prozori i prenosi uživo online, a link će bit objavljen neposredno prije čitanja, koje se održava 19. svibnja u 19 sati.

U tekstu "U obranu loše slike" autorica razmatra rasprostranjenost, hijerarhiju i dekontekstualizaciju digitalnih slika, privatizaciju intelektualnih sadržaja i piratstvo, ne samo u kontekstu neoliberalnog restrukturiranja medijske proizvodnje i digitalne tehnologije, već i restrukturiranja nacionalnih država, njihove kulture, arhiva i povijesti. U konačnici pokazuje da bit rasprostranjenosti loše slike nije u originalu već u njezinim vlastitim uvjetima postojanja izjednačenima ili posve približenima kapitalističkoj deteritorijalizaciji: kolanje u jatu, digitalna raspršenost, razbijena i fleksibilna privremenost.

https://www.facebook.com/Galerija-Prozori-163929313783977/