Preskočite na glavni sadržaj

Riječki HNK otvara vrata 20. svibnja premijerom monokomedije o životu u izolaciji

Riječko Hrvatsko narodno kazalište 'Ivana pl. Zajca' otvara se u srijedu, 20. svibnja, premijerom monokomedije o životu u izolaciji 'Il bonsai ha i rami corti'/ 'Bonsai ima kratke grančice', najavili su u nedjelju iz riječkog teatra.
vrijeme: 20.05.2020. 19,30 h
mjesto: Rijeka; HNK Ivana pl. Zajca
url: http://hnk-zajc.hr/
Navode da HNK u sklopu popuštanja protuepidemijskih mjera na razini Hrvatske otvara svoja vrata, nakon što su dva mjeseca pripremali program "Zajc uz vas - online" kako bi, dok je zgrada kazališta bila zatvorena za publiku, gledatelji mogli uživati u kazališnom programu,

 

Gledalište je sada pripremljeno za posjetitelje u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sigurno izvođenje kulturnih događaja.

 

U parteru je postavljeno, umjesto 294 dosadašnja, 67 odvojenih sjedala, pojedinačnih ili u paru, a smanjen je i kapacitet loža.

 

Na ulazu u kazalište, nakon obavezne dezinfekcije, sve će posjetiteljice i posjetitelji, ako to žele, dobiti na poklon posebno dizajniranu zaštitnu masku. Maske su dizajnirali Manuela Paladin Šabanović i Dobriša Radovanović, a izradile kazališne krojačice.

 

Za novi početak programa "Zajc uz vas” osmišljen je dvotjedni program naslovljen "Velika revija malih formata“, a revija počinje novom premijerom Talijanske drame, monokomedijom o životu u izolaciji, "Il bonsai ha i rami corti“/"Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema.

 

Autori ideje i teksta su Serena Ferraiuolo i Giuseppe Nicodemo, predstavu režira Giuseppe Nicodemo, a na sceni nastupa Serena Ferraiuolo. Predstava će biti na talijanskom jeziku uz titlani prijevod na hrvatski.

 

Riječko kazalište tu premijeru posvećuje prijateljicama i prijateljima u Italiji.

 

Do kraja svibnja gledatelji će moći vidjeti i nove izvedbe još triju popularnih monodrama, koje nose glumice dramskog ansambla. To su "Kurva" s Oliverom Baljak, "Down, by law" u izvedbi Jelene Lopatić, i "Lolipop" glumice i suautorice Aleksandre Stojaković Olenjuk.

 

Za kraj dramskog programa "Velike revije malih formata" pripremljen je "Corona Cabaret", uz glumačko-glazbeni dvojac "Žlice & gitara" Nikole Nedića i Maria Joveva te posebnog gosta Deana Krivačića u naslovnoj ulozi - Corone.

 

Glazbeni dio programa donosi više komornih koncerata članova Riječkog simfonijskog orkestra i zabavne programe koje za gledatelje pripremaju solistice i solisti riječke Opere: "Operetni evergreeni" i "Naše pjesme vaši snovi".

 

Kristini Kolar, Ivani Srbljan, Olgi Kaminskoj, Vanji Zelčić i Anamariji Knego pridružit će se tri tenora - Aljaž Farasin, Domagoj Dorotić, Marko Fortunato, kao i basovi i baritoni Robert Kolar, Slavko Sekulić, Luka Ortar, Dario Bercich te Ivan Šimatović.

 

S njima će zapjevati i zvijezde mjuzikala "Sunset Boulevard" i "Evita" Elena Brumini i Leonora Surian. (Hina)