Preskočite na glavni sadržaj

Produženje poziva 'Stop motion Scena' za slanje stop-motion filmova

Savez udruga KAoperativa i Kinoklub Karlovac pozivaju na slanje filmova u stop motion tehnici, a natječaj je otvoren do 1. lipnja 2020.!
prijava: 01.06.2020
url: https://www.facebook.com/malascenahd/
Predstavnici Saveza udruga Kaoperativa i Kinokluba Karlovac isprobali su Stop Motion Studio aplikaciju, koja je besplatna na Google Play Storeu (korištenje ove aplikacije nije uvjet natječaja) i producirali mini video s uputama o samostalnoj produkciji filmova tehnikom stop animacije!

 

„Na ovaj izazov posebno želimo ohrabriti djecu i mlade koji svoje filmove mogu napraviti uz pomoć ukućana, učitelja ili profesora!”

 

VIDEO LINK: https://www.facebook.com/malascenahd/videos/1102195500136133/

 

Isprobajte ih kod kuće, animirajte vlastite igračke, figurice ili se poigrajte plastelinom i sličnim materijalima: producirajte vlastite filmove tehnikom stop animacije i pošaljite na kaoperativa@gmail.com, sa predmetom “Stop motion Scena” (u mp4 formatu, a ukoliko se radi o većoj datoteci koristite WeTransfer ili slične servise za slanje datoteke), zaključno sa  1. 6. 2020. Prvom prilikom će za sve sudionike biti organizirano druženje i premijera filmova na Maloj sceni Hrvatskog doma!

 

Predstavnici Kinokluba Karlovac odabrat će i najbolje filmove među pristiglim prijavama - autori tri najbolja rada će kao simboličnu nagradu dobiti poklon pakete projekta “Hrvatski dom u Centru.” Vremenskih i tematskih ograničenja - nema!

 

TIPS AND TRICKS:

 

- Mobitel kojega ćete koristiti za snimanje fiksirajte na površinu pik trakom ili koristite stalak za mobitel, ukoliko ga posjedujete. Mi smo izradili vlastiti DIY stalak od komada recikliranog drveta u kojem smo izbrusili utor nešto veći od širine mobitela. Budite kreativni i za set koristite stvari koje već imate kod kuće. Uz video, možete nam poslati i fotografiju svog malog filmskog seta!

 

- Prije slanja videozapisa na mail, skinite ga u mp4 formatu na svoj uređaj. Ako imate problema sa korištenjem aplikacije koju smo i mi koristili, kontaktirajte nas i dat ćemo sve od sebe da vam pomognemo u izvedbi.

 

- Za animiranje koristite igračke sa zglobovima ili mobilnim elementima, ili sami napravite figure ili elemente od papira, plastelina i drugih materijala!

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Saveza udruga KAoperativa.