Preskočite na glavni sadržaj

Poetsko-glazbeni program 'Svetom Duhu na čast'

Poetsko-glazbeni program "Svetom Duhu na čast" održat će se desetu godinu zaredom, uoči blagdana Duhova, u petak, 29. svibnja 2020, u 20 sati, na prostoru ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko.
vrijeme: 29.05.2020. u 20 sati
mjesto: Prostor ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko
url: https://www.facebook.com/matica.jaska/

U programu će sudjelovati Gradsko pjevačko društvo ''Javor'', profesorice Glazbene škole Jastrebarsko, dramski umjetnik Robert Kurbaša, maestro Josip Cvitanović, glumice i glumci Kazališta Škrabe te gosti iznenađenja.

Posjetitelji se mole da sa sobom donesu sjedalice.

Posljednjih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu.
Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresu koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020, pretrpjela je nažalost znatna oštećenja. Predstoji joj saniranje i obnova pa se ove godine niti ovaj program, ni tradicionalno Duhovsko bdijenje ni svete mise, koje se u njoj slave na Duhovski ponedjeljak, neće moći održati. 

Program organizira Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko.