Preskočite na glavni sadržaj

Prvo proširenje društvene igre 'Fierce Women' – natječaj za umjetnice

Udruga K-zona otvorila je natječaj za umjetnice koje će raditi na prvom proširenju društvene igre Fierce Women. Natječaj je otvoren za sve umjetnice, ilustratorice i dizajnerice iz Europe, a prijave se zaprimaju do 24. lipnja 2020.
prijava: 24.06.2020
url: https://voxfeminae.net/

K-Zona je 2018. godine razvila inovativnu društvenu igru Fierce Women koja svoje igrače/ice upoznaje sa ženama koje su doprinijele društvu u poljima kulture, politike, znanosti, feminizma, ljudskih prava i umjetnosti. Radi se o zabavnom, edukativnom i društveno korisnom proizvodu koji nam daje priliku da temu rodne ravnopravnosti na suptilan način uvedemo u svoje društvene krugove. S organizacijama Mesto žensk (Slovenija), Tiiiit! Inc. (Sjeverna Makedonija) i Outlandish Theatre Platform (Irska), K-zona trenutno provodi projekt Women on Women (WOW) / Žene o ženama s ciljem povećanja vidljivosti inspirativnih žena koje mijenjaju naša društva nabolje, a nakon prve dodjele nagrada za Strašne žene godine, na ovome nastavlja raditi realizacijom prvog Fierce Women WOW expansion decka.
Umjetnice koje se žele prijaviti na natječaj trebaju odabrati jednu do tri žene iz popisa Strašnih žena i predstaviti ju svojim jedinstvenim stilom. Osim imena strašnih žena u popisu se nalaze i njihove kratke biografije te linkovi s dodatnim informacijama. U K-zoni ističu kako im je važno da se ilustracija ne sastoji isključivo od lica žene već da simbolički uključi u njezin rad, te pozivaju umjetnice da inspiraciju potraže u ilustracijama iz originalnog decka.

Kako se prijaviti?
Natječaj Fierce Women WOW Cards otvoren je za sve umjetnice, ilustratorice i dizajnerice iz Europe. Rad s kojim se prijavljujete ne mora biti dovršen, za prijavu je dovoljno poslati i skicu ilustracije, a odabrane će umjetnice kasnije imati priliku dodatno raditi na svojoj ilustraciji. Također, nakon selekcijskog postupka, moguće je da odabranim umjetnicama budu dodijeljene i dodatne strašne žene koje će trebati ilustrirati.
>> Prijave se zaprimaju putem Google obrasca najkasnije do srijede, 24. lipnja 2020. u 23:59 CET <<
Odabrane umjetnice će dobiti:
  • nagradu od 160 Eura (bruto) za svaku ilustraciju koja bude uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck
  • ilustracija/e će biti uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck i promovirana putem različitih kanala projektnih partnera (Facebook, Instagram, web stranice, festivali i druga događanja)
  • 5 primjeraka Fierce Women WOW cards expansion deck-a i jedan primjerak kartaške igre Fierce Women
Osim umjetnica, u K-zoni pozivaju i sve one koji podržavaju projekt da s njima podijele tko su strašne žene koje ih inspiriraju. Klikni i predloži Strašnu ženu!
 
Tekst Poziva dostupan je na:
https://voxfeminae.net/