Preskočite na glavni sadržaj

Tiflološki muzej predstavlja izložbu 'Šarene čarape'

Izložba o različitosti, jedinstvenosti, uključenosti i prihvaćanju - 'Šarene čarape' moći će se razgledati u Tiflološkom muzeju od 1. lipnja do 1. srpnja 2020. godine.
mjesto: Zagreb, Tiflološki muzej, Draškovićeva ulica 80
Otvorenje izložbe bilo je planirano u ožujku, no zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19 je odgođeno.

„Down Syndrome International“ službeno je odredio 21. ožujka kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Obilježavanjem tog dana i nošenjem šarenih čarapa želi se upoznati javnost s ovim poremećajem i potaknuti ljude za veće razumijevanje i uvažavanje prava osoba s Downovim sindromom, čime se izravno utječe na veću kvalitetu njihovih života.
Iako vezana uz dan osoba s Downovim sindromom, izložba je svojom porukom aktualna uvijek jer empatiju i uviđavnost trebamo njegovati i podržavati svakodnevno, a suprostavljanjem stereotipima postajemo bolji ljudi. Tiflološki se muzej izložbom pridružuje pružanju podrške osobama s Downovim sindromom kako bi što lakše ostvarivali svoja prava u društvu, ali istovremeno i informira zajednicu o samom sindromu te ujedno slijedi svoje usmjerenje – protiv predrasuda, odnosno za prihvaćanje različitosti, koja nas u konačnici čini boljim ljudima.
 
Izložbu možete razgledati radnim danom od 9 do 16 sati, te četvrtkom od 9 do 18 sati ili putem mrežnih stranica Tiflološkog muzeja http://www.tifloloskimuzej.hr.

Opširnije:
www.tifloloskimuzej.hr