Preskočite na glavni sadržaj

Online stručne edukacijske radionice u sklopu projekta Prehistory Adventure

U sklopu aktivnosti projekta Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu Arheološki muzej u Zagrebu organizira seriju online stručnih edukacijskih radionica.
vrijeme: 04.06.2020.
url: https://www.amz.hr/hr/projekti/prehistory-adventure/

Teme radionica vezane su uz nove načine prezentacije i popularizacije arheološke kulturne baštine u s ciljem edukacije i podizanja javne svijesti o istoj, primjerima dobre prakse institucija koje se bave istraživanjem i zaštitom baštine, kao i njezine uspješne dugoročne inkorporacije u turističke ponude regija u kojima se nalazi.
 
Radionice su namijenjene stručnjacima i djelatnicima ustanova, tijela i udruga koji djeluju na području prezentacije, popularizacije i zaštite kulturne baštine, studentima arheologije, muzeologije, povijesti umjetnosti te ostalih srodnih predmeta, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.
 
Raspored online radionica

Četvrtak, 4. lipnja 2020. u 10:00 sati
Zorica Babić, Arheološki muzej u Zagrebu
Važnost i potencijali edukacije u Muzeju

Utorak, 9. lipnja 2020. u 10:00 sati
Ivana Ožanić-Roguljić, Institut za arheologiju
Prezentacija, popularizacija i zaštite kulturne baštine rekonstrukcijom dječjih igara iz prošlosti

Četvrtak, 18. lipnja 2020 u 10:00 sati
Jesenka Ricl, Muzej Slavonije Osijek
Promocija baštine pomoću interpretacije i animacije

Utorak, 30. lipnja 2020. u 10:00 sati
Anja Bertol Stipetić, Arheološki muzej u Zagrebu
Lokalni dionici kao važan doprinos prezentaciji i popularizaciji te zaštiti kulturne baštine

Detaljnije (.pdf)

Trajanje radionica je sat vremena.
 
Sudjelovanje na radionicama potrebno je obavezno prijaviti na e-mail mrakvin@amz.hr. Na navedeni kontakt moguće je dobiti sve dodatne informacije i poveznicu za sudjelovanje.
Radionice će se održati putem platforme Cisco Webex Meetings (poveznica za besplatno preuzimanje https://www.webex.com/downloads.html).
 
Projekt Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu izvodi se u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020., a 85 % projekta sufinancira Europski fond za regionalni razvoj (EFRR).