Preskočite na glavni sadržaj

Kvartovski objektiv ponovno u kvartu

Najavljujemo prva lipanjska događanja ovogodišnjeg izdanja Kvartovskog objektiva - šetnju duž potok Črnomerec koju organizira Ured za fotografiju sa Sašom Šimpragom te fotografsku radionicu Živog ateljea pod mentorstvom Karla Čargonje i Saše Kralja. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 06.06.2020.
url: https://croatian-photography.com/

Tri lica potoka Črnomerca, 6. i 13. lipnja 2020.

Prvi dio šetnje održat će se u subotu, 6. lipnja 2020., s početkom u 11.15 sati na okretištu Črnomerec, na stajalištu autobusne linije ZET-a broj 128 za Lukšiće (bus polazi točno u 11.20). Šetnja će završiti na okretištu Črnomerec.
Drugi dio šetnje održat će se u subotu, 13. lipnja 2020. u 17.00 sati na okretištu Črnomerec (kod zidića uz tramvajsku prugu). Šetnja će uključiti i segmente potoka Kuniščaka, a završiti na okretištu Savski most.
Mole se zainteresirani za sudjelovanje u šetnjama da se prijave na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com) najkasnije dan prije održavanja šetnje.

Kvartozin Samizdat, 12. - 26. lipnja 2020. 

Kvartozin Samizdat radionica je fotografije i izrade samizdat zina. Radionica je zamišljena kao kombinacija upoznavanja kvarta, kroz preispitivanje  sebe i odnosa prema okolini u kojoj živimo, uz korištenje vizualnog jezika fotografije kako bismo iskustva iskomunicirali i podijelili.
Forma samoizdanog zina odoabrane su kao pogodna komunikacija i sredstvo približavanja ideje da nam nisu potrebne velike izdavačke kuće za naše projekte i fotografske priče, nego praktično znanje, integritet i hrabrost.

Prvi dio radionice, koji će se baviti osnovama fotografije kao jezika i iskustvenog odnosa s okolinom, započinje uvodnim susretom sudionika u petak, 12. lipnja. te prezentacijama i fotografskim vježbama 13. lipnja, nakon čega slijedi samostalan rad na temi uz povremene konzultacije s mentorima. Sljedeći je susret planiran za 24. i 25. lipnja u popodnevnim satima, na kojima će se raditi na formiranju zina i samoizdavanju: predstavljanju modela financiranja, završnom izboru, dizajnu, pripremi, finalizaciji i tisku. Završno predstavljanje održat će se 26. lipnja na dvije lokacije - u Galeriji Spot (Čanićeva 6) u 17.00 sati biti će održano predstavljanje Kvartozina Samizdata sudionika radionice, dok će u Galeriji Živi Atelje DK (Ilica 110) u 19.00 sati Karlo Čargonja prezentirati samizdat projekt i kampanju While Waiting/ Dok smo čekali.

Prijave za radionicu primaju se na e-mail adresu Živog Ateljea (projekti@ziviatelje.dk). Broj sudionika je ograničen!

Opširnije