Preskočite na glavni sadržaj

Digitalne matineje KUZD: Renata Pokupić

Deveta digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar predstavlja hrvatsku opernu divu, mezzosopranisticu Renatu Pokupić. Koncert održan prošle godine u crkvi sv. Donata poslušajte u četvrtak, 4. lipnja, u 11 sati.
vrijeme: 04.06.2020.

Hrvatska operna diva Renata Pokupić, mezzosopranistica koja je poznatija u svijetu nego kod kuće, proslavila se izvedbama barokne glazbe, no i klasičnog i romantičnog repertoara; nastupala je u najvećim svjetskim opernim kućama uz glasovite dirigente, poput Kurta Masura, Yakova Kreizberga, Johna Eliota Gardinera, Itzaka Perlmana te Placida Dominga. Prava je povlastica što nam je, između angažmana u najuglednijim opernim kućama svijeta, došla u Zadar na prošlogodišnje Glazbene večeri u sv. Donatu. U Crkvi sv. Donata nastupila je 22. srpnja 2019. u pratnji pijanistice Renate Hil, što je svakako bio jedan od kulturnih događaja godine u našem gradu.

Ovom premijerom Koncertni ured Zadar zaključuje svoj program Digitalnih matineja u doba korone, no najavljuje puno uzbudljivog sadržaja, kako digitalnog, tako i skori povratak koncertnim aktivnostima.

22.7.2019. / 59. Glazbene večeri u sv. Donatu
Renata Pokupić, mezzosopran
Renata Hil, klavir
J. Brahms, D. Pejačević, G. Fauré, G. Enesco, R. Hahn

https://www.facebook.com/events/257948935453222/

https://youtu.be/NFmKAFMpbsw