Preskočite na glavni sadržaj

Odabrani filmovi za filmski festival FUSE

Konkurencija ovogodišnjeg filmskog festivala FUSE, koji je sa svibnja odgođen za listopad, donosi 19 filmova iz cijelog svijeta.
vrijeme: 02.10.2020.
mjesto: Karlovac
url: https://www.facebook.com/festivalfuse/
 

Za treće izdanje Festivala, koji će se održati od 2. do 4. listopada u Karlovcu, prijave su stizale iz niza zemalja, od Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Meksika do  Francuske, Brazila, Turske, Ruske Federacije, Irana, Bangladeša, Indonezije, Južne Koreje.

 

Za uži izbor u godini rekordnog broja prijava selektirana su 273 filma, a konkurenciju su odabrali knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak, student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti, karlovački filmaš Pavle Kocanjer te montažerka Iva Gavrilović.

 

Treće izdanje Festivala se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Zajednice tehničke kulture Karlovac.

 

Organizator, Kinoklub Karlovac, najavljuje da će se uoči i tijekom same manifestacije prirediti bogat edukativni, izložbeni i zabavni program.

 

Među ostalim, održat će se izložba QR kodova „GIF for FUSE“, 20. lipnja na Maloj Sceni HD, koju organizira Platforma F12 te se izvodi u formatu samostalnog događanja u koprodukciji sa Udrugom za društveni razvoj KA-MATRIX. 

 

FUSE (Film Under Severe Experiment) međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film.

 

Natjecatelji mogu osvojiti nagrade u pet kategorija; za najbolju režiju, montažu, snimanje, nagradu publike te Grand Prix. (Hina)