Preskočite na glavni sadržaj

Art Kamp Rab 2020

Otvorene su prijave za Art Kamp Rab 2020, u organizaciji Divan Teatra. Kroz sedam dana sedmosatnih radionica, imat ćete priliku susreti se s troje različitih voditelja, kružnim principom te s tri različita, međusobno povezana pristupa teatru koji na kraju čine jednu cjelinu...
vrijeme: 05.06.2020.
prijava: 27.06.2020
mjesto: Rab
url: https://www.facebook.com/divanteatar/

Cilj kampa je razviti dramske kompetencije kako bi se polaznici mogli lakše i ugodnije baviti teatrom. Tako ćete poraditi na svojem javnom nastupu, samopouzdanju i kreativnosti. Također, radom na pojedinim segmentima dramskog izraza kao što su: artikulacija i govor, disanje, tijelo, pokret, lik te odnos između likova, dramska situacija i slično dobit ćete sve što je potrebno kako bi se jednog dana mogli baviti ovim poslom. Troje različitih voditelja pobrinut će se da steknete znanja i vještine iz raznih područja kazališne umjetnosti i glume kao takve. Ukoliko se spremate za upis na Akademiju dramske umjetnosti i već imate pripremljene monologe bit će nam jako drago da se podružite s nama. Ako pak Vaš cilj nije Akademija već usavršavanje znanja kojeg imate te ljubav prema radu na sebi i svojoj kazališnoj osobi, i više ste nego dobrodošli. Radionice su osmišljene da se prilagođavaju kako individualnim potrebama tako i grupi u cjelini.

 

Voditelji radionica:

 

Morana Foretić, akademska redateljica i dramaturginja provest će vas kroz svrhu disanja na sceni, svjesnosti vašeg tijela i otkrivanje vlastitog identiteta kako bi ste lakše prešli sve prepreke koje vam se nađu na vašem kazališnom putu.

 

Emma Martinjak će vam otkrit koliko je igra i improvizacija bitna pri stvaranju kazališnog čina. Također, naučiti ćete kako se koncentrirati i biti spremni stati na scenu a pritom biti kreativni i sa razgibanim govornim aparatom.

 

Nakon što ste savladali prve dvije radionice, dolazite na satove glume kod redatelja Christiana Jalžečića, gdje ćete se baviti vašim dijalozima i monolozima, te ćete oblikovati vašu završnu prezentaciju, ali i kreirati svoj lik i naći najjednostavniji put do završenog i zaokruženog kazališnog čina.

 

Kamp traje sedam dana - svaki dan u trajanju od sedam sati s pauzom što uz javnu prezentaciju zadnji dan iznosi 50 punih sati radionice. U cijenu su uključena dva obroka, odnosno polupansion i smještaj u apartmanima.

 

Pružit ćemo Vam puno praktičnih savjeta ali i teorijske podloge koja omogućuje cjelovit pristup kazališnom izrazu.

 

Svi upiti i prijave vrše se na divan.teatar@gmail.com.