Preskočite na glavni sadržaj

COVID-19 Kriza & Radnici u kulturnoj i kreativnoj industriji - preliminarno pan-europsko istraživanje

Europska mreža kreativnih hubova (European Creative Hubs Network-ECHN) u okviru programa Kreativna Europa provodi anketu na temu COVID-19 Kriza & Radnici u kulturnoj i kreativnoj industriji. Poziv prenosi Culture Hub Croatia, član mreže ECHN.
vrijeme: 15.06.2020.
prijava: 19.07.2020
url: http://creativehubs.net/

Glavni cilj istraživanja je razumjeti načine na koje se kulturni i kreativni radnici nose s promijenjenim uvjetima rada i svakodnevnog života u vrijeme pandemije.
 
Istraživanje će dati preliminarne uvide kako bi se pomoglo ključnim dionicima u razvoju učinkovitih politika i mehanizama podrške koji će ublažiti negativne učinke krize.
 
Istraživanje obuhvaća svih 27 zemalja članica, UK, Tursku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Ukrajinu i Moldaviju.
 
Odnosi se na sve sektore kulturne i kreativne industrije: arhitektura, pejzažna arhitektura, Film / Audio / Video, fotografija, glazba, modni dizajn ili tekstilni dizajn, grafički dizajn, dizajn proizvoda, dizajn usluga, oglašavanje, marketing i komunikacije, razvoj softvera i razvoj videoigara, istraživanje i razvoj, umjetnost performansa, vizualna umjetnost, mediji, književnost, izdavaštvo i bibliotekarstvo, kreativni zanati, kulturni turizam, muzeji i kulturna baština.
 
Ovo je istraživanje dio MAX projekta (Makers 'Mobility Pilot projekt, koji sufinancira Europska komisija, a koordinira Europska mreža kreativnih hubova u partnerstvu s Fab Lab Barcelona, ​​UPTEC i Makery).
 
Kako bi se dobili konkretni podaci te imale usporedive brojke između zemalja, potrebno je 35.000 popunjenih anketa diljem Europe.

Anketa je otvorena do 19. srpnja, a rezultati će biti objavljeni u rujnu. Svi odgovori su anonimni.
 
Poveznica na istraživanje: https://www.1ka.si/a/271744.

http://culturehubcroatia.hr/

http://makersxchange.eu/