Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivana Večenaja na manifestaciji 'Galovićeva pramalet'

Izložba Ivana Večenaja, povodom 100. godišnjice slikareva rođenja, otvorena je u u Peterancu, rodnom mjestu pjesnika Frana Galovića, pod nazivom "Večenajeva Podravina", a u sklopu kulturne manifestacije srednje Podravine "Galovićeva pramalet".
vrijeme: 21.06.2020.
mjesto: Zagreb
url: http://tala.hr/platforma-hr/2018_platforma-hr/
Manifestacija koja evocira antologijsku kajkavsku zbirku "Z mojih bregov" Frana Galovića zbog pandemije je održana naknadno.

Izložba je postavljena u ambijentu etno-imanja "Galovićev dom" i na taj način je obilježena 100. godišnjica rođenja klasika hrvatske i svjetske naivne umjetnosti i književnika Ivana Večenaja (1920.-2013.).
O životopisu i slikarstvu Ivana Večenaja govorio je njegov sin Mladen, voditelj Muzeja Ivana Večenaja u Goli, a potom je otvorena izložba grafika "Večenajeva Podravina".
Obitelji Večenaj uručena je Zahvala za očuvanje umjetničkog opusa Ivana Večenaja koji promiče kulturni i narodni identitet Podravine.
Ivan Večenaj bio je kao mladi slikar na otvorenju spomenika Franu Galoviću 1954. godine u Peterancu zajedno s D. Tadijanovićem, G. Krklecom i D. Cesarićem.

Nastupili su gitarist Igor Paro i majstor cimbala Andrija Maronić.

Glumačka družina Keršneri izvela je jednočinku autorice Smiljke Bencet Regica na sudu.

Organizatori su ogranak  Ogranak MH u Koprivnici i Udruga Galovićev dom. (Hina)