Preskočite na glavni sadržaj

Kultura u điru - kulturom obogaćeno subotnje prijepodne u Uvali Lapad

Kultura ne prestaje điravati gradom te tako nakon Svetog Jakova, Gruža, Mokošice i Gorice u subotu, 27. lipnja stiže i na šetnicu Uvale Lapad. Svoje snage ponovno udružuju ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar i Folklorni ansambl Linđo te pripremaju bogat program za sve uzraste.
vrijeme: 27.06.2020.
mjesto: Dubrovnik; Uvala Lapad
url: https://www.facebook.com/momadubrovnik/
Tako će od 10 sati najmlađe ponovno „zaraziti“ „Umjetnički virus“, kreativna radionica koju vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca imaju priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom. Ujedno, na ovaj način, ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej i Umjetnička galerija Dubrovnik predstavljaju svoj pedagoški rad.

 

Nakon radionice, od 11 sati slijedi glazbeni dio programa, a koji započinje Folklorni ansambl Linđo, točnije muška klapa i tamburaški orkestar Folklornog ansambla Linđo koji će izvesti izbor iz svog bogatog repertoara.

 

Drugi dio glazbenog programa nastavlja se od 11,30 sati i to koncertom Brass kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i udaraljkašice Karmen Pervitić. Brass kvartet čine glazbenici Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan, a pripremaju zanimljiv glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel).

 

Građani su pozvani da i na ovom događanju ostanu odgovorni i pridržavaju se preporučenih mjera održavajući fizički razmak.

 

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.