Preskočite na glavni sadržaj

Merge in motion - plesni tjedan

Plesna udruga 'Tiramola' ove godine organizira plesni tjedan, a radionice će se održavati u periodu od 1. do 6. kolovoza 2020. u prostoru Mala scena Doma mladih Split.
vrijeme: 01.08.2020.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/

Merge in motion je platforma koju je pokrenula plesna udruga "Tiramola". Platforma služi za educiranje plesača, plesnih pedagoga, koreografa , performera, glumaca i ostalih umjetnika, te zainteresiranih pojedinaca bez obzira na prethodno plesno iskustvo za usavršavanje i učenje na polju suvremenog plesa i pokreta kroz radionice koje vode hrvatski i inozemni umjetnici.

Sunčica Bandić - 1.8., 3.8. i 5.8.
Tijekom dvosatne radionice bavit ćemo se osnovama suvremene plesne tehnike.
'Fokusirat ćemo se na funkcionalno i ekonomično korištenje tijela. Istražit ćemo veliki svijet mogućnosti koji nudi plesni dijalog s fizikalnim zakonima, prvenstveno gravitacijom. Uz podršku organiziranih tjelesnih veza razvit ćemo mekoću, lakoću i fluidnost kretanja. Kroz tehničke principe uspostavit ćemo temelje za slobodu pokreta i spoznati zašto je „pod“ plesačev najbolji prijatelj.'
Prethodno iskustvo nije potrebno.
 
Kristina Lovrić - 2.8, 4.8. i 6.8
Radionica je utemeljena na release plesnoj tehnici, koja je tek alat u procesu analitičkog razmišljanja o kvaliteti pokreta, njegovoj strukturi, artikulaciji, izražajnosti i nadasve izvorištu.
'Kroz zajedničko (po)kretanje i stvaranje u zadanoj plesnoj kompoziciji, koja je u ovom slučaju u svojstvu vježbe, pozabavit ćemo se i poigrat s pojmovima poput uzajamnog odnosa, kontrasta, opozicije, suspenzije, teksture, dinamike i sl. Struktura radionice uključuje standardno opuštanje, zagrijavanje. tehnički dio kao i onaj nešto kreativniji, kada će svatko od polaznika imati priliku oblikovati kratku kompoziciju i iznad svega, uživati u stvaranju.'
Radionica je namijenjena početnicima, a maks. broj polaznika je 10.
 
Kotizacija za jedan paket= 250kn
Kotizacija za oba paketa= 400kn
 
Prijave na:
bandic.suncica@gmail.com
kristinalovric57@gmail.com
 
https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/