Preskočite na glavni sadržaj

Pula: Predstavljen novi filmski program "Circolo Classic"

Novi filmski program pod nazivom "Circolo Classic" koji je nastao u suradnji Pula Film Festivala i pulske zajednice Talijana i u sklopu kojeg će se od 2. do  25. kolovoza prikazati osam filmova talijanske i američke produkcije, predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Puli.
vrijeme: 02.08.2020.
mjesto: Pula, Ljetna terasa Circola
 
Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović rekla je da će program početi 2. kolovoza i održavati se utorkom i četvrtkom tijekom čitavog mjeseca te je ustvrdila da će ljetna terasa zajednice Talijana biti odličan ambijent i kulisa za prikazivanje filmskih klasika tijekom ljetnih noći kada će publika uživati u osam bezvremenskih naslova američke i talijanske kinematografije iz polovice 20. stoljeća.

"Atmosferu će zasigurno upotpuniti i pozicije gledanja, budući da se neće koristiti klasične stolice, već će gledatelji projekcije pratiti iz ležaljki", istaknula je predsjednica zajednice Talijana Tamara Brussich dodavši kako će ovaj program pridodati još jednu lokaciju na bogatoj filmskoj mapi Pule. 

Izbornica programa Tanja Miličić istaknula je da će se na repertoaru pronaći brojne filmske zvijezde poput Audrey Hepburn, Bette Davis, Sophije Loren, Ingrid Bergman, Anite Ekberg, Marilyn Monroe, Shirley MacLaine, Gregoryja Pecka, Marcella Mastroiannija, Jacka Lemmona i mnogih drugih umjetnika, miljenika publike i kritike.

U sklopu prve večeri programa, 2. kolovoza, bit će prikazan klasik "Praznik u Rimu" ("Vacanze romane") readtelja Williama Wylera.

Ulaznice će po cijeni od 20 kuna po filmu biti dostupne putem on-line prodaje te jedan sat prije početka projekcije u zajednici Talijana. Autor vizualnoga identiteta je pulski umjetnik Oleg Morović koji se vodio upravo filmskim stilom iz toga razdoblja, dok je ravnateljica Pula Film Festivala pozvala građane da na vrijeme osiguraju mjesta budući da je ukupni kapacitet, uz preporučene mjere za držanje distance, 60 ležaljki. (Hina)