Preskočite na glavni sadržaj

NSK predstavlja izložbu knjiga o vojno-redarstvenoj akciji Oluja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu priređuje izložbu knjiga iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu o vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Izložba se može pogledati od 3. do 31. kolovoza 2020.
vrijeme: 03.08.2020.

Na prigodnoj izložbi bit će predstavljene publikacije koje prikazuju postrojbe Hrvatske vojske koje su sudjelovale u Oluji, njihove članove, ratni put kao i njihova sjećanja. Među 50 publikacija, koliko će ih biti predstavljeno, su Admiralovi zapisi ili O pobjedi i ljubavi Davora Domazeta – Loše, Oluja Davora Marijana, Heroji Hrvatskoga domovinskog rata : svjedočanstva Josipa Jurčevića, Ne želim rat nikad više! : zbornik izabranih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola zagrebačkih gradskih četvrti Podsused-Vrapče i Stenjevac: 20. obljetnica 101. brigade : očuvanje uspomene na Domovinski rat, Pjesma garde hrvatske Ivice Matešića Jeremija i Ivice Đovanija kao i prozna, pjesnička i druga djela inspirirana značajem i uspjehom Operacije Oluja.
 
Izložba se može pogledati od 3. do 31. kolovoza u radnom vremenu knjižnice u prostorima Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu na 1. katu NSK.
Zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu utemeljena je u prosincu 2008. godine i okuplja svu relevantnu građu o Domovinskom ratu kako bi se omogućio što cjelovitiji uvid u ovo složeno i multidisciplinarno područje.