natječaj, nagrada

Tportal desetu godinu zaredom raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Internetski portal tportal.hr raspisao je natječaj za 10. po redu književnu nagradu roman@tportal.hr. Književna nagrada tportala dodjeljuje se za najbolji hrvatski roman, a konkuriraju naslovi objavljeni tijekom 2016. godine. Rok prijave je 9. svibnja 2017.
 
natječaj

Splitski filmski festival otvorio prijave za radove virtualne stvarnosti

Uz prijave standardnih kategorija, Splitski filmski festival poziva autore i producente da prijave radove virtualne stvarnosti. Zadnji rok za prijave je 1. lipnja 2017.
 
natječaj

Pulski filmski festival otvara natječaj za Mlade filmofile

Pulski filmski festival u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Poziv za prijavu otvoren je do 24. svibnja 2017.
 
natječaj, djeca, mladi

Prijavi se na 6. DUff

DUff - Dubrovački međunarodni filmski festival koji okuplja djecu i mlade iz mediteranskih zemalja službeno je otvorio prijave za svoje šesto izdanje koje će se održati od 19. do 22. listopada ove godine. Rok za prijavu radova je 15. srpnja 2017.!
 
natječaj

Festival autorskih bendova ST-@rt 2017 - natječaj

Osmo izdanje Festivala autorskih bendova ST-@rt 2017 održat će se na Tvrđavi Gripe 22., 23., i 24. lipnja, a nastupit će autorski bendovi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prijave su otvorene do 10. svibnja 2017.
 
natječaj

Objavljen Natječaj poduzetništva u kulturi

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za predlaganje programa/projekata poduzetništva u kulturi za 2017. godinu, s rokom prijave do 25. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu Albatros 2017.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica objavljuje Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2017' s rokom prijave do 16. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za Tribinu Darko Lukić 2017./2018.

Na natječaj za Tribinu Darko Lukić mogu se prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine).
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade i Diplome Milka Trnina

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika poziva na podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade i Diplome „Milka Trnina“ za 2016. godinu. Natječaj je otvoren od 19. travnja do 05. svibnja 2017. 
 
natječaj

Natječaj za kustosku koncepciju izložbe povodom obilježavanja 150 godina HDLU-a

U 2018. godini obilježava se 150 godina djelovanja Hrvatskog društva likovnih umjetnika kao i 80 godina od izgradnje Doma hrvatskih likovnih umjetnika.Tom prigodom, Upravni odbor HDLU-a raspisuje natječaj za kustosku koncepciju problemske izložbe temeljene na 150 godina HDLU-a odnosno posljednjih 150 godina likovne umjetnosti u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 
natjecanje, natječaj

7th Renata Tebaldi International Voice Competition - prijave

Fonacija Renata Tebaldi najavljuje sedmo po redu međunarodno natjecanje u pjevanju - 7th Renata Tebaldi International Voice Competition – 2017. Natjecanje će se održati od 6. do 9. rujna 207. u Republici San Marino. 
 
natječaj

Natječaj za kustoski koncept 34. Salona mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za kustoski koncept 34. Salona mladih. Salon mladih je izložba namijenjena predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 
natječaj

Kazalište Moruzgva i Ludens teatar objavljuju Javni poziv za novi dramski tekst

Objavljen je Javni poziv za novi dramski tekst čija je praizvedba planirana za listopad 2018. godine u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra. Komedija treba biti napisana za maksimalno četiri uloge, a tema je slobodna. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Tbilisi Z. Paliashvili Opera and Ballet State Theatre, Gruzija

Tbilisi Z. Paliashvili Opera and Ballet State Theatre iz Gruzije zainteresirani su za suradnju s opernim kućama, festivalima, muzičkim i kulturnim centrima, kazalištima, muzejima, sveučilištima; u interdisciplinarnom projektu u području glazbe ili izvedbenih umjetnosti koji bi se bavio jačanjem kapaciteta posebno u području obrazovanja i osposobljavanja. Rok za prijavu je 4. listopada 2017.
 
natječaj

Prijavite film na 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ovogodišnja, 55. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece biti će održana u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak. Ukoliko želite biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2017.!
 
natječaj, djeca, mladi

45. kulturno umjetničke igre mladih - prijave

Jubilarne 45. Kulturno umjetničke igre mladih održat će se u Splitu od 29. svibnja do 3. lipnja 2017., a prijave su otvorene do 13. svibnja 2017.
 
natječaj

Javni natječaj za program A4

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4 koji se nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Rok prijave je 11. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je Natječaj za prijem novih članica i članova, s rokom prijave do 5. svibnja.
 
natječaj

b. creative - natječaj

Otvoren je poziv umjetnicima i poduzetnicima u kulturi iz cijelog svijeta da sudjeluju u b. creative natječaju 2017. Prijave se primaju do 28. travnja 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Les Productions Cercle Bleu, Francuska

Les Productions Cercle Bleu traži partnere za projekt 'Tajne umjetničkih djela' u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u kategoriji projekata suradnje. 'Tajne umjetničkih djela' je projekt koji će biti vezan uz 2018. Europsku godinu kulturne baštine kao originalni pristup umjetnosti za mlade u svijetu koji mnogi ignoriraju, ne razumiju ili elitistički osuđuju. Traže partnere među europskim medijskim kućama, muzejima, galerijama, kulturnim centrima i školama, a rok za prijave je 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Living Lab, Francuska

Francusko županijsko vijeće Seine-et-Marne traži partnere za prijavu projekta 'Living Labs' u natječajnoj kategoriji projekata suradnje u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. 'Living Labs' djeluje u području kulturne baštine, digitalnog i kulturnog posredovanja, inovativne tehnologije, povijesnih spomenika, muzeja, turizma, scenografije, upravljanja projektima i sl. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, Španjolska

Uprava za koordinaciju javnih knjižnica Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Španjolske želi sudjelovati u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u projektima suradnje koji se bave inovacijama u javnim knjižnicama i institucijama te digitalizacijom kulturne baštine. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2016. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok prijave je 2. svibanj ove godine.
 
natječaj

Natječaj za bendove 15. Tabor Film Festivala

Tabor Film Festival, koji će se održati od 6. do 9. srpnja, i ove godine organizira natječaj za hrvatske i slovenske bendove. Svi zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj do 14. travnja te se uz malo truda i sreće izboriti za nastup u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor.
 
natječaj

Prijavite filmove na 11. Vukovar Film Festival

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 11. Vukovar film festivalu, Festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 21. do 26. kolovoza. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za izbor najbolje fotografije s motivom spomenika Slavi Strieglu na šetnici

Gradska galerija Striegl raspisuje natječaj za najbolju ambijentalnu fotografiju uprizorenu sa spomenikom Strieglu na šetnici s rokom prijave do 16. lipnja.
 
natječaj

Otvorene prijave za FOCUS: novi program obuke i umrežavanja za direktore fotografije i scenografe (Natječaj je produžen do 1. 5. 2017.!)

Program obuke i umrežavanja FOCUS, kao prvi takve vrste u regiji, razvijen je kao serija godišnjih događaja koji će se odvijati u Izoli u Sloveniji tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ove godine fokus je na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a poziv za prijave otvoren je do 24. travnja 2017. (Produžen rok prijava do 1. svibnja 2017.!)
 
natječaj

3. Natječaj 'PIŠIRIŠI' za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisuje 3. Natječaj 'PIŠIRIŠI' za najbolju slikovnicu, s temom Budućnost. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije - za tekst i ilustracije, a rok prijave je 20. svibnja 2017.
 
natječaj

Međunarodni koprodukcijski fond – natječaj

Objavljeni su novi rokovi za prijavu na prošle godine pokrenut fond Goethe-Instituta. On je namijenjen poticanju koprodukcija iz području kazališta, plesa, glazbe i performansa u kojima su hibridni i interdisciplinarni formati kao i upotreba digitalnih medija jedna od glavnih komponenti. Idući rok za prijavu je 30. travnja 2017.!
 
natječaj

European Music Incubator – poziv

Projekt European Music Incubator, podržan od programa Creative Europe u razdoblju od 2016. – 2018., je odgovor na neumoljivu statistiku prosječnog životnog vijeka bendova (3-5 g.) i potrebu za uspostavom novog sustava podrške glazbenicima koji žele razviti dugoročnu glazbenu karijeru. U tijeku je natječaj za izbor glazbenika u program inkubatora, koji će biti otvoren do 30. travnja 2017.
 
natječaj

Piece of Zagreb / Komadić Zagreba

Piece of Zagreb / Komadić Zagreba, projekt posvećen otkrivanju novih načina mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira. U partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba, neprofitno udruženje Dizajn centar Zagreb (DCZ) otvorilo je javni poziv za prijedloge novih zagrebačkih suvenira. Rok za prijavu projekata je 5. svibnja 2017.
 
natječaj, radionica, kolonija

Druga međunarodna radionica na temu antičke grčke drame - prijave

Grčko narodno kazalište, u suradnji s Europskim kulturnim centrom u Delfima, organizira Drugu međunarodnu radionicu na temu antičke grčke drame, koja će se održati u razdoblju od 16. do 30. srpnja u Delfima (Grčka). Prijave se primaju do 1. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za peti festival gifova - GIFEST #5

Jubilarni, peti po redu, regionalni festival gifova GIFEST#5 održat će se i ove godine u Subotici u lipnju, a svi zainteresirani gif-umjetnici svoje autorske gifove mogu prijaviti do 25. svibnja 2017.
 
natječaj

Sketchbook Station / Art from heart to heart – natječaj

Udruga Prizma otvorila je poziv vizualnim umjetnicima za prijavu na natječaj Sketchbook Station projekta, čiji je cilj pronalazak, promocija i povezivanje vizualnih umjetnika s područja Europe. Natječaj je otvoren do 7. travnja.
 
natječaj

Otvoren natječaj za prijavu filmova na 26. Dane hrvatskog filma

26. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 20. lipnja u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka. Natječaj za prijavu filmova u glavni program otvoren je na službenoj stranici do 15. travnja 2017.
 
natječaj

Pišem ti pismo - Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi

Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom raspisuje natječaj za najbolje pismo s temom - Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi, a rok prijave je 5. svibnja.
 
natječaj

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica u sezoni 2017/18

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedloge Početnica koje će se realizirati u 2017. godini možete dostaviti do ponedjeljka 10. travnja 2017. do ponoći.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića s rokom prijave do 1. lipnja.
 
natječaj

ULUPUH - Natječaj za izložbe i projekte u 2018. godini

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje natječaj za izložbe i projekte u 2018. godini. Rok za predaju prijava je 26. svibnja.
 
natječaj

1. Međunarodni studentski program kratkog dokumentarnog filma, Dokuma Film Festival - natječaj

Udruga 'Dokuma' iz Makarske raspisuje natječaj za prijavu filmova u 1. Međunarodni studentski natjecateljski program kratkog dokumentarnog filma koji će se odvijati u sklopu Cross Border programa Dokuma Film Festivala u Makarskoj od 30. svibnja do 3. lipnja 2017. godine (rok za prijavu: 20. travnja 2017.).
 
natječaj, djeca, mladi

Kino Europa i ZFF zovu na sudjelovanje u Danu europskog filma za mlade

Treću godinu za redom kino 'Europa' i Zagreb Film Festival sudjeluju u Danu filma za mladu publiku, koji već petu godinu organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Ove godine Dan filma za mladu publiku održat će se 7. svibnja u čak 36 europskih gradova, a kino 'Europa' i ZFF predstavljat će Zagreb i Hrvatsku. Prijave traju do 16. travnja 2017.!
 
natječaj, radionica, kolonija

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

U sklopu Festivala hrvatske drame 27. Marulićevi dani od 21 – 28. travnja 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu Split održat će se Radionica dramskog pisanja koju će voditi Tomislav Zajec. Rok prijave je 10. travnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ESPRONCEDA – Center for Art & Culture, Španjolska

Inovativni centar za umjetnost i kulturu ESPRONCEDA za program Kreativna Europa u kategoriji projekata suradnje ili europskih platformi traži partnere u interdisciplinarnom projektu iz područja suvremene umjetnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Brătianu Cultural Centre, Rumunjska

Javna ustanova Kulturni centar Brătianu u programu Kreativna Europa za natječaj za prekograničnu suradnju u kategoriji manjih projekata žele biti partner u projektima koji su tematski vezani uz kulturnu baštinu. Rok za prijave potencijalnih partnera je 5. listopad 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – European Talent Centre Budapest, Mađarska

Europski Talent centar u Budimpešti, u suradnji s 10 partnerskih organizacija želi osnovati međunarodnu platformu za nove umjetničke talente uz sufinanciranje iz programa EU Kreativna Europa koja provodi natječaj u kategoriji europskih platformi. Rok za prijave potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.
 
natječaj

4. hrvatski međunarodni triennale autoportreta - poziv

Pučko otvoreno učilište Samobor / Galerija Prica  poziva na sudjelovanje na 4. hrvatskom međunarodnom triennaleu autoportreta 'Pojam o sebi'. Prijave se primaju do 18. lipnja.
 
 
natječaj

Dan botaničke ilustracije i umjetnosti - natječaji

U organizaciji bashART i udruge UPAK te u suradnji sa Botaničkim Vrtom PMF-a u Zagrebu, 27. svibnja, održava se Dan botaničke ilustracije i umjetnosti. Otvoren je natječaj za izložbu i likovnu koloniju.
 
natječaj

Natječaj #radnopravnost

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratore/ice, dizajnere/ice te ostale umjetnice i kreativce koji/e se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”. Natječaj je otvoren do 2. travnja.
 
natječaj

Natječaj za izložbu Ilustracija 'Priča bez kraja'

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi 'Priča bez kraja' koja će se održati u sklopu ReArt festivala, od 2. do 3. lipnja, u Osijeku. Rok za prijavu je 20. travnja.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na studentskom filmskom kampu 'Interakcija' i masterclassu 'Interdoc'

Nezavisni filmski centar 'Filmart' iz Požege (Srbija) je raspisao natječaje za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu 'Interakcija 2017' (rok za prijavu: 30. travnja) i 7. Međunarodnom masterclassu dokumentarnog filma 'Interdoc 2017' (rok za prijavu: 10. lipnja).
 
natječaj

Pozivaju se volonteri za treći (i još veći) Brač Film Festival

Brač Film Festival se od 10. do 12. kolovoza vraća u Supetar na otoku Braču, gdje će mali 'škoj' preko puta Splita po treći put postati središte filmske umjetnosti i dobre zabave. Pozivaju se mlade osobe željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom, da se prijave za volontiranje na Festivalu do 30. ožujka 2017.
 
natječaj

Raspisan natječaj za festival 'Uhvati film!'

Natječaj za prijavu filmova na 15. međunarodni filmski festival 'Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. lipnja 2017.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016.

Odbor Nagrade Iso Velikanović, na temelju odredbe točke 5. Odluke o Nagradi 'Iso Velikanović' (NN, broj 82/05, 120/14 i 21/17) raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu. Nagrada se dodjeljuje kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Rok za dostavu prijedloga je 27. ožujka 2017.
 
natječaj, festival

Pulski filmski festival: objavljen javni poziv za prijavu filmova

Pulski filmski festival poziva sve autore na prijavu filmova u natjecateljskim programima 64. Pulskog filmskog festivala. Poziv  je otvoren od 16. ožujka do 6. travnja 2017. u ponoć  za sve filmove proizvedene 2016. ili 2017. godine u tri programske kategorije.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016. godinu. Prijedlozi se primaju do 14. travnja 2017. godine.  
 
natječaj, radionica, kolonija

Prijave za Radionicu (za)igranog filma

Otvorene su prijave za radionicu (za)igranog filma. Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj (mogu i tuđi) “gotov” scenarij. Preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese.
 
natječaj

Prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a rok za prijavu filma je 1. lipanj 2017.
 
natječaj, audicija

Nova audicija u Maloj sceni

Mala scena raspisuje audiciju za glum(i)ce za predstavu radnog naslova "Moj pas i ja", autorice Dine Vukelić i dramaturginje Nine Horvat. Prijave se primaju do 18. ožujka 2017.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević '

Društvo hrvatskih književnika raspisuje Natječaj za  književnu nagradu 'Tin Ujević '. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 4. Star Film Fest

Četvrto izdanje Star Film Festa u Sisku održavat će se od 31. kolovoza do 2. rujna 2017. Pozivaju se svi zainteresirani profesionalci i amateri da prijave svoje filmove do 10. lipnja 2017. putem službene stranice Festivala.
 
natječaj, audicija

IUI Transition Dance Company Beograd – poziv na audiciju

Institut za umetničku igru iz Beograda otvara novu plesnu trupu u Beogradu pod nazivom IUI Transition Dance Company, koja će se premijerno predstaviti u 2017. godini s predstavom u koreografijama domaćih i stranih priznatih umjetnika. Audicija će se održati 18. i 19. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati u Institutu za umetničku igru. Na audiciju su pozvani i umjetnici iz regije.
 
natječaj

Splitgraphic - bijenale grafike: natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu na osmi Splitgraphic međunarodni bijenale grafike. Osmi Splitgraphic održavat će se u Splitu, od listopada do prosinca 2017. godine. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

Hexediting radionica u Galeriji Galženica

U Galeriji Galženica, u sklopu izložbe 'free_art_-_source', u subotu, 11. ožujka, od 13 do 16 sati, održava se radionica uređivanja digitalnih datoteka na razini heksadecimalnog koda, s ciljem upoznavanja strukture digitalnih formata. Voditelj radionice je Vedran Gligo.
 
natječaj

Festival Cest is d' Best - likovni natječaji

Organizacija Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Besta objavila je tri likovna natječaja.
 
natječaj

28. Pjesnički susreti Drenovci 2017.

Društvo hrvatskih književnika i Općinska narodna knjižnica Drenovci raspisuju Natječaj za najbolju zbirku poezije i najbolji rukopisni prvijenac 28. Pjesničkih susreta 'Drenovci 2017.' s rokom prijave do 7. travnja 2017. godine.
 
natječaj

10. Mali DOKUart Bjelovar 2017. - natječaj

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava deseti put od 2. do 7.  listopada. Krajnji rok za slanje radova je 19. lipnja 2017.
 
natječaj

2. Natječaj Kitica - za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade - Klub prvih pisaca raspisuje 2. Natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade, s rokom prijave do 1. travnja 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 15. Liburnia Film Festivalu (LFF), koji će se ove godine održati od 21. do 25. kolovoza u Opatiji. Natječaj za taj festival hrvatskog dokumentarnog filma otvoren je u srijedu i traje do 15. svibnja 2017.
 
natječaj

Objavljen književni natječaj Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture raspisao je književni natječaj za 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 1. srpnja 2017. u Zagrebu. Rok za slanje radova je 5. travnja 2017.
 
natječaj

'Priprema, pozor... kazalište!' - javni poziv za sudjelovanje

Knjižnica S. S. Kranjčevića, Knjižnice grada Zagreba, upućuje javni poziv za sudjelovanje na Smotri dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih škola i dječjih domova manifestacije 'Priprema, pozor... kazalište!'. Prijaviti se možete do 15. ožujka, a Smotra će se održati od 27. ožujka do 3. travnja 2017.!
 
natječaj

Foto natječaj 'Knjiga svaki dan' - Fotostih

Fotostih – kreativna fotografija odabranog stiha – tema je foto natječaja Gradske knjižnice i čitaonice Požega Knjiga svaki dan koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2017. godine.
 
natječaj

Drava Art Biennale 2017. - natječaj

Muzej grada Koprivnice objavljuje natječaj za sudjelovanje na Drava Art Biennaleu 2017. Pozivaju se  umjetnici da se prijave s najviše 2 rada u bilo kojoj tehnici, mediju ili načinu izraza. Prijave su otvorene do 30. lipnja.
 
natječaj

Natječaj 'Legende i mitovi Zadarske županije'

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na literarni natječaj 'Legende i mitovi Zadarske županije' koji traje do 15. travnja, 2017. godine i namijenjen je učenicima u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Loran Art Gallery, Bugarska

Platformu za dijeljenje europske kulturne baštine od nacionalnog i međunarodnog značaja, Loran Art Gallery iz Sofije želi prijaviti na natječaj programa Kreativna Europa u kategoriji europskih platformi koja bi kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi imala za cilj razvijati publiku. Rok za prijave potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
natječaj

Galerija Prica - Poziv za izlaganje u 2018. godini

Pozivaju se umjetnici svih  medija da šalju prijave za izlaganje u 2018. godini u Galeriji Prica, POU Samobor. Prijave se primaju do 25. lipnja.
 
natječaj, susret

Međunarodni susret mladih 'Olympia in Dion' – poziv

Međunarodni susret mladih, koji će se okušati u izvedbama antičke drame, glazbe i atletskih igara, trajat će devet dana i održavat će se u drugoj polovici mjeseca rujna 2017. godine, u podnožju planine Olimp, u drevnom kazalištu Dion (Pieria). Susret nije natjecateljskog karaktera, a prijaviti se mogu škole, fakulteti te zainteresirane skupine mladih ljudi zaključno s 31. ožujkom 2017. godine.
 
natječaj

Prijavite se za sudjelovanje na festivalu Design District Zagreb 2017!

Design District Zagreb 2017, koji se ove godine održava od 13. do 18. lipnja, objavio je otvoreni poziv za sudjelovanje u programu.
 
natječaj

Natječaj za umjetničku intervenciju na kompleksu Koteks Gripe u Splitu

Otvoren je natječaj vizualnim, izvedbenim umjetnicima i svim zainteresiranima za (performativnu) umjetničku intervenciju na kompleksu Koteks Gripe u Splitu. Rok za prijavu je 5. travnja 2017.
 
natječaj

Touch Me Festival 2017. - Natječaj za prijavu radova

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva umjetnike i autore da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u petom izdanju Touch Me Festivala. Natječaj je otvoren do 15. travnja.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević/GMK

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava na natječaj je 16. travnja.
 
natječaj

Natječaj za UNESCO-ovu Mrežu kreativnih gradova (UCCN) 2017.

Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju otvoreni Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ovog Kreativnog grada za 2017. godinu.  Rok za prijavu je 16. lipnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra 2017. - poziv umjetnicima

Mediteranski plesni centar poziva profesionalne plesne umjetnike da postanu dio programa u 2017. godini i prijave se za rezidencijalni boravak u Svetvinčentu. Rok za prijave traje do 20. ožujka 2017.!
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za izradu filmova #Pravilo 6 – Siguran zagrljaj

Natječaj se organizira u svrhu promoviranja sigurnosti u prometu i primjene #Pravila 6 Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) i Michelina i poticanja audiovizualnog stvaralaštva djece i mladih. Prijaviti se mogu djeca i mladi do 24 godine, a natječaj je otvoren do 23. travnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za haiku poeziju

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Samobor i Udruga 'Tri rijeke' HPOI, Ivanić-Grad otvaraju natječaj za haiku na temu Bijela roda na hrvatskom jeziku, s rokom prijave do 31. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču

Centar za kreativno pisanje CeKaPe i magazin za književnost i umjetnost Nema raspisuju natječaj za najbolju kratku priču. Natječaj je otvoren do 8.3. u ponoć.
 
natječaj

25. hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi – poziv na sudjelovanje

25. hrvatski festival jednominutnih filmova održat će se od 22. do 28. svibnja u Požegi. Zaključni rok za slanje prijavnica i ostvarenja je 10. travnja 2017.!
 
natjecanje, natječaj

Lions Grand Prix - 23. međunarodno natjecanje glazbene mladeži

U tijeku su prijave za Međunarodno natjecanje glazbene mladeži za XXIII. Lions Grand Prix, Rijeka, koje se održava od 21. do 23. travnja 2017. Rok za prijavu je 1. travanj 2017.
 
natječaj

Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata - natječaj

Društvo arhitekata Dubrovnik, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u travnju, organizira prvu veliku izložbu ostvarenja dubrovačkih arhitekata s radovima nastalima u razdoblju od proteklih pet godina (od 1.1.2012. do 31.12.2016.). Rok za prijavu je 6. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe '13. ČAnsonfesta - Kastav 2017.'

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 13. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2017. Rok za prijavu skladbi je 28. travanj 2017. 
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Topos Allou – Aeroplio Theater, Grčka

Topos Allou – Aeroplio Theater je osmislio Topospantou - mrežu za razvoj kreativnih metoda za rješavanje problema koje su povezane s društvenim, kulturnim i obrazovnim pitanjima te traži partnere za natječaj u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura u kategoriji europskih platformi. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Serbian Jewish Choral Society, Srbija

Srpsko-židovsko pjevačko društvo projektom 'Nikada zaboraviti, holokaust, nikada se ponovilo - glazba piše sjećanja' želi se prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Žele surađivati s partnerima koji su zainteresirani za kulturnu suradnju, razmjenu, edukaciju, organizaciju festivala i koncerata, a rok za prijavu je 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za domaće i inozemne umjetnice i umjetnike da se prijave na natječaj na temu 'Novi građani', koji je otvoren od do 1. travnja.
 
natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
 
natječaj

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su 'Izbjeglice' i 'Govor mržnje'. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika prima nove članove, pa se pozivaju zainteresirani kandidati da se prijave na Natječaj do 21. ožujka.
 
natječaj

Erste banka raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata

Erste banka je raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata, kojim pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija). Rok prijave je 25. ožujka.
 
natječaj

Nove nade jazza 'Marjan Marjanović' - poziv za sudjelovanje

U okviru festivala Jazz.hr/proljeće, 24. ožujka 2017. na Muzičkoj akademiji, u dvorani 'Blagoje Bersa', održat će se program Nove nade jazza 'Marjan Marjanović'. Mogućnost sudjelovanja imaju svi neafirmirani glazbenici, vokalni i / ili instrumentalni. Rok prijave: 13. ožujka 2017.
 
natječaj

Nagrada Status 2017. - prijava prijedloga

Prijedlozi za Nagradu Status 2017., nagradu Hrvatske glazbene unije za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, primaju se do 31. ožujka 2017. do 16 sati.
 
natjecanje, natječaj

11. Michał Spisak International Music Competition - poziv

U poljskom gradu Dąbrowa Górnicza od 14. do 23. rujna 2017. će se održati 11. međunarodno glazbeno natjecanje 'Michał Spisak International Music Competition'. Ove godine natjecanje je u sljedećim instrumentima: violina, viola i oboa. Natjecatelji moraju biti rođeni nakon 14. rujna 1987., dakle natjecanje je predviđeno za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente i apsolvente. Rok za prijavu je 16. lipnja 2017.!
 
natječaj

Prednatjecanje međunarodnom natjecanju za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu

Osnovna škola Pećine u Rijeci poziva odgajatelje, učitelje, stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, umjetnike, roditelje i sve ostale zainteresirane da se prijave na prednatjecanje Međunarodnog natjecanja za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu koje se ove godine održava u Dijonu. Rok prijave radova je 15. lipnja ove godine.
 
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu