info
 
izložba

Međunarodna putujuća izložbe o holokaustu Roma otvara se u NSK

Međunarodna putujuća izložba 'Miranda – holokaust Roma', u organizaciji finske Kreativne udruge za umjetnost i kulturu DROM i NSK u Zagrebu otvorit će se u četvrtak, 29. lipnja, u 18 sati, u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
konferencija, znanstveni skup

Razmjeri prostornog obrata: filozofsko čitanje suvremene arhitekture

Tvrđa - Časopis za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti organizira simpozij 'Razmjeri prostornog obrata: filozofsko čitanje suvremene arhitekture' koji će se održati 29. lipnja u Vili Arko, Basaričekova 24 u Zagrebu, s početkom u 9 sati.
 
susret

20. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

20. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara se održavaju 29. i 30. lipnja,u sklopu programa 51. Đakovačkih vezova, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Đakova.
 
izložba

Mještani Nina na fotografijama iz fototeke Arheološkog muzeja Zadar

Otvorenje izložbe 'Mještani Nina na fotografijama iz fototeke Arheološkog muzeja Zadar' održat će se u četvrtak, 29. lipnja, u 20 sati u Muzeju Ninskih starina
 
koncert

Tri pisma iz Sarajeva - koncert Zagrebačke filharmonije i Gorana Bregovića na festivalu Zagreb Classic

Ovoga četvrtka, 29. lipnja, na pozornicu festivala Zagreb Classic u 21 sat stižu Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović te uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića predstavljaju najnoviji Bregovićev autorski projekt - Tri pisma iz Sarajeva.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2018. godini

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2018. Na natječaj za izložbe, umjetničke projekte/lab/radionice/work in progress i sl. mogu se prijaviti isključivo  prijedlozi/koncepti koji su detaljno- idejno, organizacijski i vremenski razrađeni te u fazi pripreme. Rok za prijave je 20. kolovoza 2017., u ponoć.
 
natječaj

Natječaj 'U ogledalu - Italija viđena izvan Italije'

Povodom održavanja 17. Tjedna talijanskog jezika u svijetu (16. – 22. 10. 2017.) koji je ove godine posvećen filmu, udruga Dante Alighieri u suradnji s talijanskim Ministarstvom vanjskih poslova i Švicarskom konfederacijom objavljuje natječaj 'U ogledalu - Italija viđena izvan Italije'. Natječaj je otvoren do 15. rujna 2017.!
 
festival

23. Zadarsko kazališno ljeto

Od 30. lipnja do 3. kolovoza održat će se ovogodišnje izdanje Zadarskog kazališnog ljeta. Manifestacija, koju potpisuje HNK -a Zadar, i u svom 23. izdanju dovodi niz gostujućih predstava, a tu je i glazbeni dio programa u kojom nastupaju poznati domaći i strani jazz izvođači.
 
izložba

Izložba 'From Illyria to Elsinore' u palači Sponza

U sklopu Midsummer Scene Festivala, u dubrovačkoj palači Sponza, od 1. srpnja, u 20 sati, otvara se izložba britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom 'From Illyria to Elsinore'.
 
festival

51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017.

Svečano otvaranje 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš će se održati u petak, 30. lipnja, s početkom u 21 sat, na Trgu svetog Mihovila u Omišu.
 
predstavljanje, projekcija

52. Karlovy Vary: šest hrvatskih filmova u različitim festivalskim sekcijama

Uskoro počinje Međunarodni filmski festival Karlovy Vary, u sklopu čijeg će 52. izdanja biti prikazano šest hrvatskih filmova: 'Moj život bez zraka', 'Muškarci ne plaču' i 'Dede' u konkurenciji su za nagrade, dok će 'Ne gledaj mi u pijat', 'Neparožderi' i kratkometražni igrani film 'Crveno' biti prikazani u nekompetitivnim sekcijama.
 
festival

Dišite s kazalištem na otvaranju Riječkih ljetnih noći 30. lipnja

Otvaranje 14. Riječkih ljetnih noći pod naslovom 'Kazalište koje diše' održat će u petak, 30. lipnja 2017. Umjesto da Kazalište izađe u Grad – ovoga puta Grad ulazi u Kazalište.
 
predstavljanje

Info dani Zaklade Kultura nova u Osijeku, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Zagrebu i Splitu

U nastojanju da se javni pozivi koje je Zaklada Kultura nova objavila 8. lipnja 2017. u okviru Programa podrške 2017 što kvalitetnije prezentiraju zainteresiranoj javnosti te organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama) na području suvremene kulture i umjetnosti, Zaklada organizira informativne dane o Programu podrške 2017. u Osijeku, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Zagrebu i Splitu.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Muzejske radionice 'Rimljani u Osijeku'

Organiziran je ciklus radionica za djecu u sklopu Ljetnih praznika u Muzeju Slavonije pod nazivom 'Rimljani u Osijeku'. Radionice će se održati od utorka 11.7. do subote 15.7.2017. u vremenu od 10 do 12,30 sati u zgradi Magistrata, na adresi Trg Sv. Trojstva 6, a djeca će prema stalnom postavu 'Lapidarij' učiti i živjeti poput Rimljana u Mursi.
 
natječaj

Music Hackathon na SuperUho Festivalu - prijave

U suradnji s Iskonom i glazbenim portalom Muzika.hr, na nultim danima SuperUho Festivala održat će se drugi Music Hackathon. Zadatak sudionika je da kreiraju algoritam koji će pomoći organizatorima festivala u optimizaciji line-upa, a prvo mjesto osvaja 10.000 kuna. Prijaviti se možete do srijede, 5. srpnja  2017. (do ponoći)!
 
koncert

Program eksperimentalne i jazz glazbe Štikla 2017.

Peta, obljetnička Štikla na programu ima osam koncerata glazbenika iz pet zemalja s tri kontinenta. Riječ je o manifestaciji kojom organizatori već petu godinu promoviraju eksperimentalnu i jazz glazbu tijekom ljetnih mjeseci, a koncerti će se održavati tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u beach baru Prasowski na plaži Ploče, Kantrida.
 
najave

'Od Crnog do Jadranskog mora', program književnosti i umjetnosti slavenskih naroda počeo u Zagrebu

Međunarodni program književnosti i umjetnosti slavenskih naroda 'Od Crnog do Jadranskog mora' na svome je svečanom početku u utorak u Muzeju Mimari u Zagrebu pokazao bogatstvo i raznovrsnost priređenoga programa koji je uključio i predstavljanje antologije slavenskoga pjesništva 'Slovoprinošenie' ('Prinošenje riječju') koju je objavila Slavenska akademija književnosti i umjetnosti iz Varne u Bugarskoj. 
 
obavijest

HDS: Umro hrvatski skladatelj Nikola Glassl

Hrvatski skladatelj Nikola Glassl umro je 21. lipnja u 98. godini, a posljednji ispraćaj  bit će u srijedu, 28. lipnja u Münchenu, priopćeno je u utorak navečer iz Hrvatskog društva skladatelja (HDS), koje navodi da je Glassl  dobitnik nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za skladbu Sinfonietta drammatica (2006.).
 
festival

26. Kastafsko kulturno leto počinje 30. lipnja

Festival Kastafsko kulturno leto, koji se 26. godinu zaredom održava u Kastvu, počet će 30. lipnja svečanim otvorenjem, nakon kojega će se odigrati vrlo popularna predstava 'Njuške' Teatra Exit, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
 
festival

Međunarodni jazz festival u Sisku od 29. lipnja do 13. srpnja

Dvanaesti Međunarodni jazz festival održat će se u Sisku od 29. lipnja do 13. srpnja, a u sedam festivalskih večeri nastupit će sedam domaćih i stranih sastava i solista: Mr. Dinamite, Songkillers, Just Friends, Martine Thomas & Black Coffee, The Greenhill Boys, David Tixier Trio te Paulus Schafer & Damir Kukuruzović Django Group.
 
izložba

Otvorenje izložbe o Japodima - drevnom narodu Like

U četvrtak, 29. lipnja, u 19 sati, u zagrebačkom Arheološkom muzeju otvara se izložba 'Japodi, zaboravljeni gorštaci', posvećena drevnom narodu Like. Ostvarena u suradnji sa Zemaljskim muzejom BIH u Sarajevu, izložba predstavlja prvu samostalnu izložbu vrijedne japodske zbirke u 170 godina postojanja Arheološkog muzeja.
 
seminar

VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva - prijave

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta i ove godine organizira VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 18.-22. srpnja 2017. događati u Tavankutu. Projekt se održava uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Seminar obuhvaća 4 vida stvaralaštva, a to su ples, glazba (tambura, gajde), slamarska umjetnost, tkanje i šlinganje. Voditelji su eminentni plesni i glazbeni stručnjaci iz Vojvodine. Prijave traju do 7. srpnja 2017.
 
predavanje, tribina

Petrinjski betlemaši i Pučko kazalište ili važna karika koja popunjava praznine

U srijedu, 28. lipnja, u 20 sati, u Institutu Balassi – Mađarskom institutu u Zagrebu, održat će se predstavljanje tradicijskog običaja 'Petrinjski plemenitaši' i tribina 'Pučko kazalište ili važna karika koja popunjava praznine'. Sudjeluju Ivan Rizmaul, prof. dr. sc. Sanja Nikčević i dr. sc. Tvrtko Zebec, u okviru programa najave 51. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu.
 
predstava

de.finity – prva autorska plesna predstava mladog umjetničkog kolektiva de.not

Umjetnički kolektiv de.not čine plesne umjetnice Dora Kokolj i Eni Vesović. Predstava je ostvarena kao međunarodna koprodukcija sa Slovenijom, a premijera je održana u Ljubljanskom 'Plesnom Teateru' 23. lipnja. Izvedbe u Zagrebačkom Pogonu (Trnjanski nasip bb) zakazane su za 30. lipnja i 1. srpnja u 20 sati.
 
natječaj

Špancirfest traži Heroje ulica

Špancirfest ponovno traži talentirane umjetnike svih boja i vrsta – 'Heroje ulica Špancirfesta', koji bi željeli predstaviti svoj talent i vještinu nastupom na ulicama povijesne jezgre Varaždina u izravnom kontaktu s tisućama posjetitelja ovog popularnog hrvatskog festivala. Prijaviti se možete do 7. srpnja, dok će glasovanje trajati do ponoći nedjelje 9. srpnja 2017.
 
izložba

Ivica Ivčević: Scenografija odluke

U galeriji Živi Atelje DK otvorena je izložba 'Scenografija odluke' koja predstavlja fotografski projekt Ivice Ivčevića. 
 
predavanje, tribina, projekcija

Stanovanje na filmu u BAZI: prva večer ciklusa 'Politike reprezentacije'

Riječ je o selekciji gradskih promo-filmova uz razgovor s redateljem Vanjom Vasarcem, a prva večer ciklusa održat će se u petak, 30. lipnja, u 20 sati na zagrebačkoj Trešnjevci (Adžijina 11).
 
projekcija, performans

Zatvaranje 40. sezone MM centra uz kino na otvorenom i performans s filmskim vrpcama

Jedno od najstarijih hrvatskih umjetničkih kina, MM centar, svoju 40. sezonu završava projekcijom filma 'Sićušna tijela: Intimni svijet F. Percyja Smitha' uz glazbu Tindersticksa te audiovizualnim performansom 'Even Silence is Cause of Storm' u dvorištu Studentskog centra 29. lipnja u 21,30 sati.
 
festival

Putovanje kroz prostor i vrijeme na 6. Festivalu Miroslav Krleža

Šesti Festival Miroslav Krleža održat će se od 1. do 7. srpnja na Krležinu Gvozdu, a program najavljen kao putovanje kroz vrijeme i prostor posvećeno impresivnom djelu velikog hrvatskog pisca otvorit će u subotu gostovanje beogradske predstave 'U agoniji'.
 
natječaj

Stipendije Njemačkog saveznog parlamenta (IPS)

Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) već nekoliko godina raspisuje natječaj za više petomjesečnih stipendija, koje stipendistima omogućavaju neposredni rad sa zastupnicima Bundestaga. Stipendije su namijenjene angažiranim, mladim ljudima koji dobro govore njemački jezik, imaju ili će do početka stipendije (1.3.2018.) završiti visokoškolsku naobrazbu, a koji su mlađi od 30 godina na početku stipendije. Rok za prijavu na natječaj produljen je do 15. kolovoza 2017.
 
izložba

Izložba fotografija Silvije Butković u Đakovu

Samostalna izložba fotografija pod nazivom 'Konji bili, konji vrani' otvorena je u sklopu programa 51. Đakovačkih vezova u Centru za kulturu Đakovo. Fotografije s motivima đakovačkih konja lipicanaca mogu se razgledati do 10. srpnja 2017.
 
festival

Karlovac: 20. Međunarodni festival folklora od 2. do 8. srpnja

Na 20. Međunarodnom festivalu folklora (MFF) koji će biti otvoren u Karlovcu 2. srpnja i odvijati se i u Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu do 8. srpnja, uz karlovački Folklorni ansambl 'Matija Gubec' koji je izvršni organizator Festivala nastupit će i šest inozemnih ansambala, najavljeno je u ponedjeljak.
 
izložba

U Sisku međunarodna izložba karikatura 'MIKS 2017. - Drevni Astronauti'

Čak 2106 radova 579 autora iz 81 zemlje stiglo je za 3. međunarodnu izložbu karikatura 'MIKS 2017. - Drevni Astronauti', koja će u četvrtak, 29. lipnja biti otvorena u Gradskom muzeju u Sisku, najavili su u ponedjeljak organizatori.
 
koncert

Atraktivnim programom uz gostovanje slavnog trubača Marca Pierobona HNK Zagreb zaključuje sezonu

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu svečano će u petak, 30. lipnja, obilježiti završetak još jedne uspješne sezone atraktivnim koncertom na kojemu će orkestar zagrebačkoga HNK-a izvoditi popularne kompozicije iz kultnih filmova i mjuzikala, uz glazbenu pratnju proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje Opere zagrebačkog HNK-a Adele Golac Rilović.  
 
festival

5. Lit Link festival u Puli, Rijeci i Zagrebu

Književni festival Lit Link / Književna karika u svojem se petom izdanju održava od 29. lipnja do 1. srpnja, a okupit će u Puli, Rijeci i Zagrebu britanske i hrvatske pisce, urednike i izdavače, koji će pod motom 'Despite Brexit / Unatoč Brexitu', u tri dana programa predstaviti domaćoj publici nagrađivane književnike iz Velike Britanije, a inozemnim gostima hrvatske autore. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
obljetnica, proslava, izložba

6. rođendan Laube - kuće za ljude i umjetnost

Lauba će svoj 6. rođendan proslaviti velikom izložbom Andrewa Salgada pod nazivom 'A Room With a View of the Ocean' čije je otvorenje zakazano za petak, 30. lipnja, u 20 sati. Rođendansko slavlje počinje od 18 sati na terasi i parkingu Laube, a nastavlja se do ranih jutarnjih sati u unutrašnjem i vanjskom prostoru ljetnog vrta Laube, gdje goste očekuje niz DJ-eva.
 
predstavljanje

Predstavljanje rezultata arheoloških istraživanja Busuja 2017.

U utorak, 27. lipnja, u 20 sati, u Zavičajnom muzeju Poreštine bit će predstavljeni rezultati ovogodišnjih hidroarheoloških istraživanja u uvali Busuja.
 
predavanje, tribina

Zvona i nari u Booksi

U utorak, 27. lipnja, u 20 sati, u klubu Booksa gostovat će Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, spisatelji i pokretači književnog svratišta i rezidencije Zvona i nari u Ližnjanu.
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za prijedlog članova Vijeća Marulićevih dana

Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je Javni poziv institucijama i udrugama iz područja dramske umjetnosti da predlože kandidate za članove Festivalskog vijeća Festivala hrvatske drame Marulićevi dani. Posljednji dan za slanje prijava je 11. srpnja 2017. godine.
 
koncert

Ciklus klasičnih koncerata u Bolu

U Bolu započinje još jedan ciklus klasičnih koncerata u okviru kulturne manifestacije Bolskog lito. U utorak, 27. lipnja, u crkvi Dominikanskog samostana, u 21,30 sati nastupit će pijanist Tomislav Damjanović s Brača. Ulaz na koncert je besplatan!
 
izložba

Adrian Paci: The Column

Izložba Adriana Pacia u Studiju Golo Brdo bit će otvorena u utorak 27. lipnja, s početkom u 20,30 sati.
 
izložba

Marijan Molnar izlaže u Galeriji Zavičajnog muzeja grada Rovinja

U Galeriji sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u utorak 27. lipnja, u 21,30 sati, predstavit će se svojom samostalnom izložbom umjetnik Marijan Molnar, jedan od značajnijih predstavnika 'Nove umjetničke prakse' sedamdesetih i osamdesetih godina u Hrvatskoj. Izložba je naslovljena 'Inside/Outside', a predstavljaju se radovi nastali u rasponu od četiri dekade, od 1977. do 2016. godine.
 
predstava, djeca, mladi

Besplatna predstava u riječkom Primorskom botaničkom vrtu

Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na predstavu 'Beba Bebač' Gradskog kazališta lutaka Rijeka, koja će se uprizoriti u Primorskom botaničkom vrtu Muzeja, u četvrtak, 29. lipnja, u dva termina; u 18 i u 19 sati, a posjetitelji će prije izvođenja predstave moći besplatno razgledati muzejske postave i izložbu 'Ta divna lebdeća stvorenja'.
 
festival, djeca, mladi

Festival Tobogan u Rijeci

Svečano otvorenje festivala Tobogan održat će se u parku Benčić u utorak, 27. lipnja, s početkom u 21 sat. Festival je dio programskog pravca 'Ciglena (dječja) kuća', a program su kreirali: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica i Vijeće mladih Benčić.
 
predavanje, tribina

Gostovanje Thomasa Elsaessera na Akademiji dramske umjetnosti

Predavanje njemačkog filmskog teoretičara i povjesničara filma Thomasa Elsaessera pod nazivom 'The Found Footage Film as Historical Challenge, Testimony and Aesthetic Attraction' održat će se u ponedjeljak, 26. lipnja, u 19 sati na pozornici zagrebačke Akademije dramske umjetnosti. Predavanje će biti popraćeno projekcijom filma 'The Island Sun'.
 
festival

7. Fantastic Film Festival Zagreb

Najveći festival fantastike i žanrovskog filma u regiji Fantastic Film Festival Zagreb (FFFZ) u svojem će se sedmom izdanju održati od 29. lipnja do 9. srpnja, a niz od preko dvadeset žanrovskih poslastica ovogodišnjeg festivalskog programa otvara u četvrtak na Ljetnoj pozornici Tuškanac američko-britanski akcijski triler 'Baby Driver'.
 
predstava

Premijera operete 'Kraljica lopte' Ive Tijardovića 30. lipnja na Poljudu

Premijera operete 'Kraljica lopte' Ive Tijardovića, posvećene nogometnom klubu Hajduk, bit će izvedena na stadionu u Poljudu, 30. lipnja ove godine pod ravnanjem Harija Zlodre u režiji, koreografiji i adaptaciji Jelene Bosančić, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije.
 
natječaj, rezidencijalni program

Javni natječaj za putujuće rezidencije unutar EU projekta Risk Change

MMSU / Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci objavljuje javni natječaj za sudjelovanje na putujućim rezidencijama, u sklopu projekta Risk Change. Rezidencije će se odvijati na 3 različite lokacije, od listopada 2017. do veljače 2019., a rok za prijavu na natječaj je 22. kolovoza 2017.
 
festival

Melodije Istre i Kvarnera - MIK 2017.

Festival Melodije Istre i Kvarnera – MIK 2017. se održati u utorak, 27. lipnja, s početkom u 21 sat, na Ljetnoj pozornici u Opatiji. U svoju pedeset i treću godinu raspjevana će karavana krenuti iz Opatije te će nakon toga posjetiti Malinsku 28., Kastav 29. i Rašu 30. lipnja, a svoj će put završiti 1. i 2. srpnja u Rijeci, gdje će se večeri generalne probe i finala održati na riječkom Korzu.
 
izložba

Iva Ćurić: The order is engage the silent drive

Otvorenje izložbe Ive Ćurić održat će se u ponedjeljak, 26. lipnja, u 20 sati, u zagrebačkoj galeriji Greta. Izložba je otvorena do 30. lipnja, a može se razgledati od 17 do 20 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu