info
 
izložba

Edvin Eddy Biuković - Retrospektiva

Otvorenje izložbe Edvin Eddy Biuković: Retrospektiva održat će se 26. listopada 2017. u zagrebačkoj Galeriji Klovićevih dvora, a radovi će se moći pogledati do 10. prosinca o.g.
 
predstavljanje, nagrada

Dodjela nagrada i promocija kataloga 4. bijenala slikarstva

U četvrtak, 26. listopada u 18 sati, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, održat će se proglašenje i dodjela HPB nagrada 4. bijenala slikarstva, Nagrade Iva Vraneković – umjetnik umjetniku i promocija kataloga. 
 
najave

Noć hrvatskog filma i novih medija 2017.

Kako se u subotu 28. listopada 2017. zbog zimskog računanja vremena sat pomiče jedan sat unazad, tako će četvrta Noć hrvatskog filma i novih medija, koja se održava upravo tu noć, i to u Zagrebu, Sisku, Dubrovniku, Šibeniku, Otočcu i Novoj Gradiški, ali i na kino platnima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumunjskoj, ponuditi besplatan maraton najboljeg presjeka domaćeg filma svih žanrova i biti najdulja noć hrvatskog filma u povijesti. 
 
projekcija

Tjedan korejskog filma u kinu Tuškanac (23. - 29.10.2017.)

Ovogodišnji korejski filmski ciklus donosi šest dugometražnih ostvarenja snimljenih u zadnje dvije godine, a ono što ih povezuje je rekordna gledanost u tamošnjim kinima.  
 
nagrada

Jelena Lužina dobitnica Nagrade Zvane Črnja

Teatrologinja Jelena Lužina dobitnica je ovogodišnje književne Nagrade Zvane Črnja za knjigu, odnosno monografiju 'Marija Crnobori - eseji o fragmentima' objavljenu u izdanju Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika Pula, a nagrada joj je uručena u petak u sklopu Pulskih dana eseja. 
 
konferencija, znanstveni skup

'Fotografska baština u muzejima', simpozij

Muzejski dokumentacijski centar najavljuje simpozij Fotografska baština u muzejima, koji će se održati 25. i 26. listopada 2017. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.  
 
festival

11. Vox Feminae Festival

11. izdanje Vox Feminae Festivala održava se od 25. do 29. listopada u Zagrebu te i ove godine promovira stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, diskusijski, prezentacijski, radionički te zabavni program.
 
projekcija

Projekcija mađarskog filma 'Likovnjaci'

Povodom obljetnice mađarske revolucije i borbe za slobodu 1956., Mađarski institut u Zagrebu poziva na projekciju filma Andrása Sólyoma 'Likovnjaci'.  Film je na mađarskom jeziku s engleskim titlovima, a bit će prikazan 26. listopada, u 17,30 sati.
 
obljetnica, proslava, koncert

Veliki 60. glazbeni rođendan Zdenke Kovačiček

Zdenka Kovačiček ove će godine, ‪29. studenog, velikim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježiti šezdesetu obljetnicu svog stvaralaštva.  
 
izložba

Izložba 'Grafički element' otvara se u Labinu

U petak, 20. listopada 2017. u 19 sati, u Galeriji Alvona u Labinu otvara se izložba pod nazivom 'Grafički element'. Sudjeluju: GeorgHeld, Isa Riedl, Lisa Reiter, Gunther Skreiner, Alfred Resch, Veronika Tzekova. Izložba ostaje otvorena do 6. studenoga 2017.  
 
izložba

Izložba fotografija o Trogiru i njegovim ljudima

U ponedjeljak, 23. listopada u 19 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba fotografija Ekspozicija grada. Autori fotografija su Joško Herceg i Vlado Sorić. 
 
najave

Dani Ksavera Šandora Gjalskog 2017.

U Zaboku će se od 23. do 28. listopada održati već tradicionalna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog, u sklopu koje će biti dodijeljena Književna nagrada 'Ksaver Šandor Gjalski' za najbolje objavljeno prozno književno djelo u Republici Hrvatskoj.
 
obavijest

Besplatna vodstva kroz izložbu 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght'

Umjetnički paviljon u Zagrebu od utorka, 24.10.2017. godine, započet će sa besplatnim stručnim vodstvima na izložbi 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght'. 
 
izložba

'Ovo nije kutija', izložba Ane Kuzmanić

Izložba Ane Kuzmanić 'Ovo nije kutija' otvorit će se u utorak, 24. listopada 2017. u 19 sati, u Galeriji Prozori u Zagrebu.  
 
predstava

Gostovanje francuske plesne skupine u ZPC-u

U srijedu, 25. listopada, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, očekuje nas gostujuća predstava 'Autarcie (....)', u izvedbi francuske 'Plesne skupine par Terre'. Predstava je prikladna za sve gledatelje, od šest godina naviše!
 
izložba

Koraci grada :: Medijske slike :: Zagreb 1957-2017

Izložba Koraci grada :: Medijske slike :: Zagreb 1957-2017 održat će se u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, od 24. listopada do 11. studenoga 2017.
 
nagrada

Gradski zbor 'Brodosplit' osvojio zlato na natjecanju u Slovačkoj

Gradski zbor 'Brodosplit' vratio se s natjecanja 'Voce magna' u Žilini (Slovačka), gdje su nastupili pod ravnanjem svog stalnog dirigenta maestra Vlade Sunka, s još jednom zlatnom medaljom! Ukupno su nastupila 24 zbora u devet kategorija, a Splićani su osvojili zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji muških zborova.
 
izložba

Izložba 'Sakralno-procesijska skulptura španjolskog baroka'

Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj i Muzej Mimara najavljuju izložbu fotografija Sakralno-procesijska skulptura španjolskog baroka iz fundusa Nacionalnog muzeja skulptura u Valladolidu. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 24. listopada u 19 sati, u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu.  
 
obavijest

Novi broj časopisa za plesnu umjetnost – Kretanja 27

Nakladnik Hrvatski centar ITI i uredništvo časopisa Kretanja pozivaju sve zainteresirane na promociju Kretanja, jedinog časopisa za plesnu umjetnost u Hrvatskoj. Promocija će se održati u utorak, 24. listopada, u 18 sati, na Akademiji dramske umjetnosti, u dvorani F22, na adresi Frankopanska 22, Zagreb.
 
predavanje, tribina

Stihovnica Siska: Ivor Kruljac

Stihovnica Siska u subotu, 21. listopada, s početkom u 19 sati, ugostit će mladog zagrebačkog književnika i novinara Ivora Kruljca koji će predstaviti svoju premijernu zbirku poezije 'Nebuloze', a u drugom dijelu večeri svoje stihove moći će prezentirati i svi ostali zainteresirani pjesnici.
 
izložba

Petar Hranuelli – Ljepota kamena iz Like

Muzej Like Gospić najavljuje i poziva na svečano otvorenje 52. Ličkog likovnog analea, izložbu kipara Petra Hranuellija 'Ljepota kamena iz Like' u petak, 27. listopada 2017. u 19 sati, u galeriji Muzeja Like Gospić. Izložba ostaje otvorena do 27. studenog 2017. 
 
radionica, kolonija

Radionica 'Slikovne kondenzacije'

Slikovne kondenzacije su interdisciplinarna radionica kojoj je cilj podijeliti znanje o besplatnim softverima kao što su import.io (za web scraping i strukturiranje podataka), ili ImageJ (za obradu i analizu slika) i ImagePlot. Pomoću softvera import.io, wget i sl. prikupljamo podatke/objekte, koje zatim sažimamo u jedinstvene prikaze pomoću ImageJ i ImagePlota (softver za vizualizaciju i istraživanje uzoraka u velikim kolekcijama slika).
 
projekcija

Kino Europa: 'Noć živih mrtvaca' za Noć vještica

U sklopu programa 'Kinolektira', posvećenog odabranim filmskim klasicima, zagrebačko kino Europa pripremilo je poseban program za Noć vještica - 31. listopada prikazat će jedan od najznačajnijih horor filmova – 'Noć živih mrtvaca' Georgea A. Romera iz 1968. godine.
 
x ostalo

Obnovljen i konzerviran lokalitet ostataka Crkve sv. Stjepana u Dubrovniku

Nakon sedmogodišnje obnove i konzervacije predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić simbolički je u četvrtak dubrovačkom biskupu Mati Uziniću predao ključ lokaliteta ostataka Crkve svetog Stjepana, koja nije u funkciji od potresa 1667. godine, no obnovljena će služiti u kulturne svrhe u ljetnoj sezoni. 
 
izložba, predstavljanje

Otvorena izložba 'Izazov moderne: Beč-Zagreb oko 1900'

Godina kulture Austrija - Hrvatska 2017 i izložba 'Izazov moderne: Beč-Zagreb oko 1900' potvrda su bliskih i čvrstih veza između Hrvatske i Austrije, rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek na otvaranju izložbe u četvrtak navečer u Beču. 
 
izložba, predstavljanje

Djela Nives Kavurić-Kurtović izložena u bečkoj galeriji Bildraum 07

Izložba umjetničkih djela Nives Kavurić-Kurtović iz zbirke Ars Croatiae austrijskoga kolekcionara, financijskog stručnjaka i promicatelja hrvatske umjetnosti Alfreda Brogyanyia postavljena je u bečkoj galeriji Bildraum 07. 
 
x ostalo

Ivan Šarić kreće na nacionalnu kazališno-dvoransku turneju>>>

 
 
koncert

Peter Schmidt i Milan Hibšer u zagrebačkoj katedrali >>>

U nedjelju, 22.10.2017. u zagrebačkoj katedrali s početkom u 16.45h, u sklopu ciklusa "Zvuci orgulja zagrebačke katedrale", nastupit će Peter Schmidt (bariton) i Milan Hibšer (orgulje).
 
izložba

Izložba fotografija Tomislava Rosandića u Zavičajnom muzeju Benkovac

Zavičajni muzej Benkovac i Arheološki muzej u Zagrebu najavljuju izložbu fotografija Tomislava Rosandića - Usamljeni divovi. Kamena svjedočanstva. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 20. listopada 2017. u 12 sati, u Zavičajnom muzeju Benkovac, a fotografije će se moći pogledati do 20. studenoga 2017. 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Odbačeni predmet. Između filologije i izvedbe' Lea Rafolta>>>

 
 
predavanje, tribina

Budi mi lik>>>

 
 
predstavljanje

Promocija romana 'Iskupljeni princ' Vladimira Papića>>>

 
 
predavanje, tribina

Tribina 'PiČi - piši i čitaj'>>>

 
 
predstavljanje

Javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia>>>

 
 
predstavljanje

Promocija Sabranih djela Mare Matočec>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Marine Vujčić 'Pitanje anatomije'>>>

 
 
smotra, revija, djeca, mladi

21. Smotra dječjeg stvaralaštva u Poreču

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske još od 1993. godine svake se godine u drugom gradu-domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom 'Radost, igra i stvaralaštvo djece'. Ove godine, u razdoblju od 20. do 22. listopada, domaćin 21. Smotre dječjeg stvaralaštva bit će grad Poreč i Društvo Naša djeca Poreč.
 
susret

Susret s estonskim književnicima u DHK-u

Društvo hrvatskih književnika u Zagrebu, u sklopu suradnje s Društvom estonskih književnika, u petak 20. listopada u 12 sati, priređuje susret s estonskim književnicima. 
 
predstavljanje

Hrvatska klavirska glazba u Španjolskoj

U četvrtak 26. listopada u Madridu će se održati konferencija i koncert na kojem će hrvatski klavirski duo D&B kojeg čini bračni i umjetnički par Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek predstaviti djela hrvatskih skladatelja za klavir solo i klavir četveroručno.  
 
izložba

Izložba 'Konjićevo novo ruho' gostuje u EMZ-u

Gostujuća izložba Muzeja seljačkih buna pod nazivom 'Konjićevo novo ruho' otvara se u Etnografskom muzeju u Zagrebu, 24. listopada u 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 20. studenoga 2017.
 
projekcija

Tjedan korejskog filma u 'Tuškancu'

Ovogodišnji korejski filmski ciklus donosi šest dugometražnih ostvarenja snimljenih u zadnje dvije godine, a ono što ih povezuje je rekordna gledanost u tamošnjim kinima. Program otvara spektakularni 'Vlak za Busan' (Train to Busan) u ponedjeljak, 23. listopada, u 19,30 sati.
 
najave

Izložba 'Izazov moderne: Beč – Zagreb oko 1900.' u Galeriji Belvedere u Beču

Izložba Izazov moderne. Zagreb – Beč oko 1900. održana u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu od veljače do svibnja 2017., otvara se večeras u Galeriji Belvedere u Beču.
 
festival

Četvrto izdanje zagrebačkog festivala drag umjetnosti - DRAGram 2017.

DRAGram, manifestacija posvećena promociji lokalne i inozemne drag kulture, održava se od 26. do 30. listopada u Zagrebu. Ovogodišnji DRAGram posvećen je queer ikonama: velikim ženama iz popularne kulture koje su svojim angažmanom utjecale na društvenu vidljivost i osobnu emancipaciju queer osoba; ali i obilježile popularnu kulturu svojom drskošću, upornošću i neupitnim talentom.
 
nagrada

Kristian Novak dobitnik nagrade Ksaver Šandor Đalski 2017.

Književnik Kristian Novak za roman 'Ciganin, ali najljepši' dobitnik je književne nagrade Ksaver Šandor Đalski za 2017. godinu
 
izložba

Izložba Vatroslava Kuliša u Zaboku

Slikar Vatroslav Kuliš predstavit će se u Velikoj galeriji Grada Zaboka 23. listopada, u sklopu manifestacije Dani Gjalskog. Otvorenje je u 18 sati, a izložba će se moći pogledati do 24. studenoga 2017. 
 
izložba

Izložba slovenskog fotografa Matije Brumena u Varaždinu

U subotu, 21. listopada s početkom u 12 sati, u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba slovenskog fotografa Matije Brumena 'Skupljanje'. 
 
najave

ZS Laboratorij

U sklopu programa aktualnog 52. Zagrebačkog salona, u četvrtak i petak, 19. i 20. listopada održat će se ZS LABORATORIJ, s dvije iznimno zanimljive programske večeri u dvorani Akademije dramske umjetnosti F22 u Frankopanskoj 22 u Zagrebu. 
 
koncert

Kreće nova sezona gudačkog kvarteta Sebastian

Prvi koncert 16. sezone gudačkog kvarteta Sebastian u Lisinskom održat će se u ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 20 sati.  
 
festival

24. Galovićeva jesen

Od 26. do 28. listopada u Koprivnici će se održavati 24. Međunarodni književni festival Galovićeva jesen na kojemu će se između ostaloga dodijeliti Nagrada Fran Galović za najbolje djelo na temu zavičaja i identiteta.  
 
predavanje, tribina

Institucionalizacija u tranzicijskim vremenima. Razoreni imaginariji i umjetničke prakse u bijegu

Predavanje kustosice, teoretičarke i umjetnice Gigi Argyropoulou ponudit će teoretski okvir o mogućim i novim praksama institucionalizacije kao evoluirajućim oblicima društvene improvizacije koji služe kao odgovor na vječno promjenjive sociopolitičke strukture, održat će se u utorak, 24. listopada, u 20 sati, u Klubu Mama.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu