info
 
izložba

Galerijski centar Varaždin predstavlja dvije izložbe

Galerijski centar Varaždin i ove godine za vrijeme trajanja Špancirfesta svoj je program osmislio u suradnji sa programom 'Kreativnice' u Uskoj ulici. Tako će publika i posjetitelji od 18. do 27. kolovoza u galeriji moći pogledati dvije izložbe.  
 
izložba

Izložba Zrinke Jurić Avmedoski u Trogiru

Izložba 'Grad i more' autorice Zrinke Jurić Avmedoski otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u četvrtak, 24. kolovoza u 21:00 sat. Izložba će se moći razgledati do 3. rujna 2017. 
 
izložba

Collapse - izložba Fedora Fischera

Ususret 4. Bijenalu slikarstva, koje se otvara koncem rujna ove godine, 24. kolovoza u u monumentalnoj zagrebačkoj galeriji Bačva, u Meštrovićevom paviljonu otvara se izložba Collapse istaknutog akademskog slikara mlađe generacije Fedora Fischera, kojom se najavljuje pomicanje granica i slikarskih metoda u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti.  
 
izložba

Matteo Cardin: Inquisit Istriae

Izložba Mattea Cardina, talijanskog fotografa s vodnjanskom adresom, otvara se u subotu, 19. kolovoza 2017. u 21 sat u Photo Art Galery 'Batana' u Rovinju.  
 
predstavljanje

Ida Blažičko predstavlja se u Parizu

Akademska kiparica Ida Blažičko izlaže ambijentalnu skulpturu 'Blossoms' u javnom prostoru grada Pariza. Umjetnica u okviru programa međunarodne kulturne suradnje boravi na prestižnoj umjetničkoj rezidenciji Cité Internationale des Arts u Parizu. 
 
obavijest

Creative Hubs Barometer - želi čuti i tvoj glas!

Europska mreža European Creative Hubs Network želi čuti i tvoj glas te poziva sve kreativne hubove da do 29. rujna 2017. godine ispune anketu koju je objavila 11. kolovoza 2017. godine. Na temelju samoprocjene kroz anketu, žele omogućiti veću podršku i razumijevanje novih trendova zajednica kreativnih hubova.  
 
predstava

Predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' prva premijera nove sezone HNK-a Zagreb u rujnu

Sezona 2017./18. Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu donosi pet dramskih, šest opernih, te tri baletne premijere, prva od kojih će biti, u četvrtak 28. rujna, premijera predstave "Tko pjeva zlo ne misli" koju prema istoimenu filmu Kreše Golika postavlja redatelj Rene Medvešek.  
 
obavijest

Preminuo ugledni arhitekt Berislav Šerbetić

Ugledni arhitekt Berislav Šerbetić, jedan od idejnih potpisika projekta sportsko-poslovnog kompleksa Cibona u Zagrebu, umro je u utorak 15. kolovoza u osamdeset i drugoj godini života. 
 
natječaj

Plan D - novi rok za prijavu radova za izlaganje

Rok za prijavu radova za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora produžen je do 24. kolovoza 2017.
 
projekcija

Premijerna projekcija serijala 'Storije o neponovljivima' Vedrana Benića

Premijerna projekcija HTV-ove dokumentarne serije autora Vedrana Benića Storije o neponovljivima - o dubrovačkim oriđinalima, boemima, osobenjacima i drugim vlastitim unikatima održat će se u petak, 18. kolovoza s početkom u 21:30 sati, u Ljetnom kinu Jadran. Ulaz je slobodan.  
 
predstavljanje, festival

Predstavljen program 19. festivala Media Mediterranea

Ovogodišnje, 19. izdanje pulskog festivala Media Mediterranea u organizaciji udruge Metamedij, a čija je tema 'Digitalna romantika', predstavljeno je 16. kolovoza na konferenciji za medije.  
 
nagrada

Nagrade za hrvatske filmaše na 16. DokuFestu

Dugometražni dokumentarni film Gorana Devića 'Buffet željezara' najbolji je film programa Balkan dox, a posebno priznanje dodijeljeno je Borisu Poljaku za kratkometražni film 'Oni samo dolaze i odlaze'. Bojana Burnać, redateljica dugometražnog filma 'Moj život bez zraka', proglašena je najboljom debitanticom. 
 
izložba

'Sanjam u bojama' - izložba Mirne Sišul

Mirna Sišul otvara samostalnu izložbu u galeriji Toš u Puntu, otok Krk pod nazivom 'Sanjam u bojama'. Otvorenje izložbe je u četvrtak 17. kolovoza 2017. u 20:30.  
 
natječaj

/'fu:bar/ 2017. - otvoreni poziv za digitalnu umjetnost i tematske tekstove

/'fu:bar/ je multimedijalno participativno događanje s tematikom greške u interdisciplinarnoj umjetnosti novih medija i procesu njezinoga nastajanja. 
 
najave

19. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

U petak, 18. kolovoza 2017. godine počinje 19. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, najopširniji izvaninstitucionalni filmski obrazovni program, koji u deset dana okuplja brojne filmske stručnjake te stotinjak polaznika radionica i dva seminarska programa. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Cultural and sports Association PAOK, Cipar

Kulturno – sportsko udruženje PAOK osnovano je 1949. godine s ciljem angažiranja mladih u kulturnim i sportskim aktivnostima. Tijekom godina PAOK je obogatio svoje aktivnost s nogometnim klubom, plesnom skupinom tradicionalnih plesova, glazbenim sastavom i edukacijskim seminarima.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Memorijalni park 'Kragujevački oktobar', Srbija

Institucija Memorijalnog parka „Kragujevački oktobar“ jedna je od vodećih memorijalnih centara u regiji i u Europi koja povezuje kulturu sjećanja, suvremeni estetski izraz i prezentaciju u skladu s vremenom te na taj način povezuje povijest, umjetnost i ljude te promovira antiratne vrijednosti.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – AFESMO, Španjolska

AFESMO je neprofitna organizacija koja pomaže osobama oboljelim od duševnih bolesti i njihovim obiteljima, smještena na Jugu Španjolske. AFESMO sudjeluje u projektu iz programa Erazmus +, a želi biti partner i na projektu suradnje u sklopu programa Kreativna Europa.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – EPIC: European Photography Incubator

Laterna Magica je neprofitna organizacija osnovana za stvaranje zahtjevnih i jedinstvenih kulturnih i obrazovnih projekata u Mađarskoj i inozemstvu. Pomažu kulturnim i obrazovnim ustanovama kako bi učinkovitije postigli svoje projektne ciljeve, posjeduju bogatu zbirku filmova za fotoaparate, te se vrlo rado pridružuju bilo kakvoj inicijativi koja promiče zajedničku kulturnu baštinu na nov i kreativan način.  
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Frooom! radionice u Prelogu, Sinju i Zagrebu

Bacači Sjenki u suradnji s partnerima u Sinju, Prelogu i Zagrebu od 28. kolovoza do 1. rujna organiziraju Frooom! - cjelodnevne odgojno-obrazovne radionice filmskog, medijskog i informatičkog opismenjavanja za djecu od 8 do 13 godina. 
 
najave

Predstava BITEF Teatra 'Novo doba' gostuje na Brijunima

Kazalište Ulysses najavljuje gostovanje jedne od najznačajnijih europskih kazališnih institucija ovih prostora – BITEF Teatra, koji će 18. i 19. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu izvesti svoju višestruko nagrađivanu predstavu V. Boškovića 'Novo doba', u režiji renomiranog sarajevskog redatelja Dine Mustafića.  
 
obavijest

Splitski filmski festival traži volontere

Otvorene su prijave za volontiranje na 22. Splitskom filmskom festivalu, koji će biti održan od 9. do 16. rujna 2017. godine.  
 
natječaj, nagrada

Natječaj za književnu Nagradu Fric

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za neprevedenu knjigu fikcijske proze premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2016.-31.6.2017. godine (izborna godina). Zadnji rok za slanje knjiga u konkurenciju je 1. rujna 2017.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica EMZ - 'U muzejskom hladu III'

Za kraj školskih praznika zagrebački Etnografski muzej priređuje još jedan zanimljiv i kreativan muzejski kamp za školarce - četverodnevnu radionicu 'U muzejskom hladu III'. Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 12 godina a odvijat će se od 22. do 25. kolovoza. Prijave su u tijeku!
 
najave, seminar

46. seminar Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak 21. kolovoza 2017. u Dubrovniku počinje dvotjedni 46. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu Seminara sudjelovat će inozemni studenti slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima su hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.  
 
festival, projekcija

DORF se nastavlja u Vinkovcima

Nakon petodnevnog programa u Primoštenu, nastavak ovogodišnjeg DORF izdanja održat će se 24. do 26. kolovoza u Galeriji fotografija Meraja, staroj romaničkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca. Kao uvod, u Vinkovcima se od 21. do 23. ovoga mjeseca održavaju 5. Antičke filmske večeri u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci. 
 
izložba

Hrvoje Ružić: Točka gledišta

Izložba Hrvoja Ružića pod nazivom Točka gledišta održava se u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH od 18. kolovoza 2017. Zadnjeg dana izložbe, u srijedu 30. kolovoza, autor će prirediti druženje s publikom i uzvanicima, od 19 do 21 sat. 
 
nagrada

Judita 63. Splitskog ljeta Predragu Luciću i Stefanu Milenkovichu

Nagradu Judita za najbolje postignuće u dramskom programu večeras je na zatvaranju 63. Splitskog ljeta u zgradi kazališta dobio dramski pisac Predrag Lucić, dok je nagradu Judita za izuzetan glazbeni doživljaj u kojem je njegov suradnik bio pijanist Rohan de Silva po ocjenjivačkom sudu Slobodne Dalmacije dobio violinist Stefan Milenkovich. 
 
izložba

Izložba u Fotoklubu Split: Stanko Abadžić

Otvorenje izložbe 'Miris žene' autora Stanka Abadžića održat će se u srijedu, 16. kolovoza 2017. u 20 sati, u Galeriji Fotokluba Split.  
 
najave

34. Zagorska svadba

U Muzeju 'Staro selo' Kumrovec u nedjelju 20. kolovoza 2017. godine održat će se tradicionalna manifestacija - Zagorska svadba.  
 
koncert

Irska grupa Hothouse Flowers nastupa na Roškome slapu u NP Krka

Irska grupa Hothouse Flowers, koja je svjetsku slavu stekla osamdesetih, nastupit će na Roškome slapu u Nacionalnom parku Krka u četvrtak, 17. kolovoza.  
 
x ostalo

Film Antonete Alamat Kusijanović u finalu studentskog 'Oscara'

I ove godine hrvatski naslov nominiran je za studentsku nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Riječ je o kratkometražnom igranom filmu Antonete Alamat Kusijanović 'U plavetnilo' koji je kao jedan od sedam naslova nominiran u kategoriji naboljeg igranog filma. 
 
radionica, kolonija

Ugledni profesori iz Londona i Zuericha gosti Međunarodne ljetne glazbene škole u Pučišćima

Međunarodna ljetna glazbena škola, koja već već 23 godine djeluje u mjestu Pučišća na otoku Braču, ove godine kao posebne goste najavljuje Richarda Overilla, uglednog profesora na odjelu za informatiku na King's Collegeu u Londonu, te gitarista i profesora na Umjetničkom sveučilištu u Zuerichu Andersa Miolina. 
 
izložba

Izložba Andreja Tomića na Palmižani

Mladi slikar Andrej Tomić na Palmižani od 15. do 30 kolovoza izlaže svoje vizije rajskog vrta inspirirane palmižanskim krajolikom...  
 
predstava

Marin Držić - Viktorija od neprijatelja / premijera

Marin Držić – Viktorija od neprijatelja drugi je premijerni dramski naslov 68. Dubrovačkih ljetnih igara koji je na programu u nedjelju 20. kolovoza u parku Umjetničke škole.  
 
obavijest

9. Organ Vida - pregledi portfelja

U sklopu programa devetog izdanja festivala Organ Vida, 7. rujna u Galeriji Forum u Zagrebu održat će se pregledavanje portfelja. Pozivaju se fotografi i vizualni umjetnici da pokažu svoje radove stručnjacima sa svih strana svijeta kako bi dobili korisne povratne informacije i prilike za izložbe i publikacije. Rok za prijavu je 1. rujna 2017.
 
izložba

Essekerski tragovi - izložba

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku poziva na otvorenje izložbe pod nazivom 'Essekerski tragovi', 17. kolovoza 2017. u 19 sati. Izložba je ostvarena u suradnji s Njemačkom zajednicom – Zemaljskom udrugom Podunavskih Švaba u Hrvatskoj povodom obilježavanja 25. godišnjice postojanja udruge.
 
koncert

Dva dana klasike u Bolu

14. i 15. kolovoza 2017. u crkvi Dominikanskog samostana u Bolu održat će se dva koncerta klasične glazbe - koncert vrhunskih japanskih pijanista u ponedjeljak te dan kasnije klasični koncert za Veliku Gospu... 
 
izložba

Narcis: Od portreta do pamfleta

Gradska galerija Fonticus Grožnjan predstavlja kolektivni, tematski, likovni projekt - NARCIS: Od portreta do pamfleta. Izložba se otvara u četvrtak, 17. kolovoza 2017. u 20 sati. 
 
izložba

'Imaginarni krajolik', izložba Tomislava Krnača

Mladi pulski autor Tomislav Krnač predstavlja se izložbom pod nazivom 'Imaginarni krajolik' / 'Imaginary Landscape' koja se otvara u galeriji Singular u Puli, 15. kolovoza u 20.30 sati. 
 
izložba

Damir Sokić izlaže u Rovinju

U Galeriji na prvom katu Muzeja grada Rovinja-Rovigno, u srijedu 16. kolovoza 2017. u 21:30 sati, umjetnik Damir Sokić predstavlja se samostalnom izložbom 'Geometrije'. 
 
izložba

Izložba Nives Kavurić-Kurtović u Rabu

Nakon gotovo tri desetljeća (1990.), u istom prostoru rapske Galerije Pik, u petak 18. kolovoza u 21 sat otvara se izložba jedne od najvećih hrvatskih slikarica, Nives Kavurić-Kurtović.  
 
festival

NOVALIS music+art festival u Zagrebu i Zadru

NOVALIS music+art je festival avangardne glazbe i suvremene kulture. Glavne premise ovog festivala su: inovacija, instrukcja i interdisciplinarnost.
 
konferencija, znanstveni skup, najave

Najbolji u baštini 2017. / The Best in Heritage 2017

Kao rezultat dugog i predanog rada mnogobrojnih stručnjaka i profesionalnih žirija, preko 40 nagradnih programa objavilo je oko 300 nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata iz čitavog svijeta u 2016. godini. Iz te akumulacije kvalitete na konferenciji 'Najbolji u baštini' predstaviti će se izbor najinovativnijih kandidata. 
 
konferencija, znanstveni skup, najave

Skup 'Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji' - poziv za prijavu izlaganja

Međunarodni znanstveno-stručni skup na temu 'Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji' održat će se u Zagrebu, 11. studenoga 2017., uz 50. obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova. Pozivaju se zainteresirani stručnjaci i predstavnici amaterske zborske scene da prijave prijedlog teme za izlaganje na Skupu najkasnije do 15. listopada 2017.
 
predstava

Praizvedba baletne predstave 'Derviš i smrt'

Praizvedba plesne predstave po romanu Meše Selimovića 'Derviš i smrt', u koreografiji Igora Kirova i na glazbu Gorana Bojčevskog te po libretu Saše Dimoskog, bit će 14. kolovoza uprizorena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a ovom će baletnom premijerom biti završeno 63. Splitsko ljeto.
 
koncert

Četiri koncerta u sklopu programa HGM Grožnjan

Nastavlja se program Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. U sklopu tečaja gudača, profesori i polaznici održat će četiri koncerta...
 
najave

Treći Festival pijeska 'Čarolija koja nastaje i nestaje' u Ninu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina u subotu će se održati 3. Festival pijeska pod nazivom 'Čarolija koja nastaje i nestaje'. 
 
predstavljanje

Hrvatski filmovi i filmaši na 23. Sarajevo film festivalu

Na Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 11. do 18. kolovoza, u raznim će se natjecateljskim i nenatjecateljskim sekcijama prikazati niz domaćih naslova i hrvatskih manjinski koprodukcija, a neki od njih upravo će u Sarajevu imati svoje premijere. Osim toga hrvatski filmaši sudjeluju i na industrijskim dijelovima festivala, Talents Sarajevo i CineLink dani filmske industrije.  
 
natječaj

Foto natječaj 'Kretanje mojim gradom'

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i ovo ljeto poziva građane Zagreba na sudjelovanje u foto natječaju 'Kretanje mojim gradom'. Natječajem se želi potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja. Rok za slanje fotografija je: 7. rujna 2017.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu