info
 
radionica, kolonija

Hrvatski film traži kritičare - besplatna radionica filmske kritike na 27. Danima hrvatskog filma

Radionica će se održati pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović od 16. do 20. lipnja 2018. za vrijeme trajanja 27. Dana hrvatskog filma. Polaznici će biti upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike, a uz teorijsku poduku radionica uključuje gledanje i analizu filmova iz natjecateljskog programa 27. Dana hrvatskog filma te pisanje kritičkih i esejističkih tekstova o njima. Rok za prijavu je ponedjeljak, 4. lipnja 2018.
 
projekcija

Biografski film o francuskom istraživaču podmorja, 'Odisej', na Riječkom zelenom tjednu

U utorak, 22. svibnja, u 21 sat, riječko Art-kino priključuje se Riječkom zelenom tjednu u sklopu kojeg prikazuje zadivljujući film sniman i na hrvatskim otocima Hvaru, Visu i Biševu. 'Odisej' prati avanturistički impuls francuskog oceanografa i vizionara Jacquesa Cousteaua, kao i njegovu tragičnu obiteljsku priču. Film će se prikazati na trgu Matije Vlačića Flaciusa, znanom kao Čajni trg. (Ulaz na projekciju na otvorenom je slobodan, a u slučaju kiše film će se prikazati u Mini Art-kinu.)
 
festival, djeca, mladi

Animafestov program za djecu i mlade 2018.

Ove godine posebno bogat i raznolik Program za djecu i mlade Animafesta 2018., čiji se filmski dio najvećim dijelom odvija u dvorani Kinoteke prema rasporedu prilagođenom roditeljima, vrtićima i školama, obuhvaća međunarodno Natjecanje filmova za djecu, Obiteljski program s oskarovskim dugometražnim filmovima i tematskim kratkim selekcijama, radionicu animiranog filma za djecu s temom profesora Baltazara, radionicu za srednjoškolce 'Animatorski komandosi' te tradicionalni Animafest u Vašem kvartu.
 
projekcija

Nesvrstano kino - Motovun polijeće!

Od 23. do 27. svibnja u Tjednu za ljude i umjetnost u organizaciji Laube, Motovun Film Festvial jedan je od ključnih igrača: predstavlja četiri filmske projekcije i jedan filmski superspektakl – film uz koji Mrle, Ivanka i band sviraju uživo, a sudjeluje i publika. Sve projekcije počinju u 21. sat i ulaz je slobodan!
 
smotra, revija

Tjedan suvremenog brazilskog filma u Kinoteci

Od 22. do 26. svibnja kino Kinoteka će ugostiti 9. izdanje Tjedna suvremenog brazilskog filma u organizaciji Veleposlanstva Brazila u Zagrebu.
 
projekcija

'Četvrt filma' – kvartovsko kino pod zvijezdama 2018.

'Četvrt filma', kvartovsko kino pod zvijezdama ove godine će se održati 25. i 26. svibnja na livadi Trga dr. Franje Tuđmana u Zagrebu. U dvije filmske večeri posjetitelji će imati priliku besplatno uživati u jedinstvenim  open air projekcijama.
 
koncert

Koncert Jazz orkestra Muzičke akademije 'Classic goes jazzy'

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu organizira posljednji koncert u ciklusu Vivat academia naslovljen 'Classic goes jazzy'. 
 
smotra, revija

7. Tjedan turskog filma u Zagrebu

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Yunus Emre Institut predstavljaju sedmi po redu Tjedan turskog filma u Zagrebu koji će se održati od 23. do 27. svibnja u kinu 'Europa'. Tijekom pet dana zagrebačka publika moći će uživati u 10 dugometražnih filmova. Ulaz na sve projekcije Tjedna turskog filma je besplatan!
 
nagrada

Slavenka Drakulić dobitnica Nagrade BOOKtiga

Knjiga 'Milena Einstein i teorija tuge' Slavenke Drakulić najčitanija je knjiga među istarskim čitateljima te će joj za taj roman 22. svibnja, u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Poreč biti dodijeljena Nagrada BOOKtiga, godišnje priznanje koje se pod pokroviteljstvom Istarske županije dodjeljuje najčitanijem hrvatskom autoru u istarskim narodnim knjižnicama.
 
predavanje, tribina, projekcija

Filmske večeri u Močvari: Radovi Ane Horvat, Dee Jagić i Jelene Oroz

U novom izdanju Filmskih večeri u Močvari, 23. svibnja, bit će prikazani raniji radovi autorica Ane Horvat, Dea Jagić i Jelene Oroz, čiji će se animirani filmovi naći na ovogodišnjem Animafestu. Autoricama će se u razgovoru nakon projekcija pridružiti umjetnički savjetnik u HAVC-u, Boško Picula. Vrata se otvaraju u 20 sati, a ulaz na program je slobodan!
 
izložba, predstavljanje

Frankopani u glazbi i gozbi - izložba

Arheološki muzej u Zagrebu i Primorsko-goranska županija pozivaju na promociju projekta 'Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana' i otvorenje izložbe 'Frankopani u glazbi i gozbi', 24. svibnja 2018. s početkom u 19 sati u Galeriji AMZ.
 
radionica, kolonija

16. Likovna kolonija 'Ars Danubia'

Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu po 16. put organizira likovnu koloniju 'Ars Danubia', koja će se održati u petak i subotu, 25. i 26. svibnja 2018. godine u Izletištu 'Stojčić' u Erdutu.
 
obavijest

U Gorjanima održan proljetni ophod ljelja

Na blagdan Duhova u nedjelju je u Gorjanima pokraj Đakova održan proljetni ophod ljelja, stari običaj iz gorjanske prošlosti vezan uz vrijeme turske opsade kad su žene preobučene u muškarce sa sabljama i poljoprivrednim alatkama na taj blagdan oslobodile zatočene muškarce iz sela, prestrašivši i potjeravši Turke.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2019.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2019. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Rok za prijavu je 22. lipnja 2018.
 
smotra, revija

Filmska Runda objavila ovogodišnji program

Filmska Runda, revija hrvatskih kratkometražnih filmova, nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go, koja će se održati od 25. do 27. svibnja u osječkom Kazamatu, predstavila je ovogodišnji program. 
 
nagrada

Predstava 'Dvoje' Teatra Exit najbolja na 25. Festivalu glumca

Predstava 'Dvoje' u produkciji Teatra Exit iz Zagreba, u izvedbi Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka te režiji Matka Raguža dobila je Nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini na 25. Festivalu glumca koji je u nedjelju navečer završen svečanom dodjelom nagrada i priznanja.
 
najave

16. Strossmayerovi dani u Đakovu

Program 16. Strossmayerovih dana počinje 25. svibnja i traje sve do 5. lipnja 2018. godine.  
 
izložba

Tomislav Brajnović: Direct Link / Direktna veza

Izložba Tomislava Brajnovića pod nazivom - Direct Link / Direktna veza - otvara se u zagrebačkoj MSU galeriji 24. svibnja 2018. u 20 sati.
 
izložba

Josip Zanki izlaže slike iz ciklusa 'Učenje thangke' (2014-2017)

Otvorenje izložbe Josipa Zankija 'Učenje thangke' održat će se u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu, četvrtak 24. svibnja 2018. u 18 sati.
 
predavanje, tribina

Tribina o položaju i budućnosti kiparske struke

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na tribinu 'Položaj i budućnost kiparske struke' koja će se održati 23. svibnja 2018. godine u terminu od 16:30 do 18:00 sati u Klubu HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb).
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program ADATA AiR – Grad Plovdiv, Bugarska

Raspisan je natječaj za rezidencijalni program ADATA AiR – Grad Plovdiv, Bugarska. Rok za prijavu je 31. svibnja 2018.
 
izložba

Izložba 'Ukradena baština' u Muzeju grada Iloka

U sklopu projekta Europske godine kulturne baštine 2018. u Muzeju grada Iloka u petak je ovorena izložba 'Ukradena baština / Stolen heritage', autorice Andree Rimpf, kustosice iločkog Muzeja, na kojoj su izloženi orginalni okviri umjetničkih slika koje su ukradene iz iločkog Muzeja od 1944. do 1998. godine, a od kojih većina nikada nije pronađena i vraćena. Posjetitelji izložbu mogu pogledati do kraja lipnja.
 
izložba

Izložba Grad na drugi pogled / Vrbovec 2018.

Izložba Grad na drugi pogled / Vrbovec 2018. otvara se 25. svibnja 2018. u 19 sati u Maloj galeriji POU Vrbovec. Riječ je o putujućem interdisciplinarnom edukacijsko-izložbenom projektu udruge PUNKT, koji kroz umrežavanje povezuje angažirano promišljanje grada i edukaciju mladih kroz medij videa te razvoj publike. 
 
izložba

Otvorenje izložbe Jelene Remetin u Galeriji Događanja >>>

Otvorenje Izložbe 'Estetika inspiracije' autorice Jelene Remetin u Galeriji Događanja održat će se u petak 25. svibnja u 19 sati. Izložba traje do 15. lipnja 2018. godine.  
 
konferencija, znanstveni skup

17. Lošinjski dani bioetike

U organizaciji Hrvatskog filozofskog društva, Hrvatskog bioetičkog društva i Grada Malog Lošinja, od 20. do 23. svibnja 2018. u Malom Lošinju održat će se sedamnaesta po redu međunarodna znanstveno-kulturna manifestacija Lošinjski dani bioetike. 
 
obavijest

Izašao 110. broj časopisa Oris

Novi broj donosi veliki intervju s arhitekticom Vedranom Ergić, projekt Malog arsenala u Zadru (dobitnik nagrade Bernardo Bernardi), tekst Vedrana Mimice o rekonstrukciji stambene zgrade DeFlat Kleiburg nastale u suradnji NL Architects i XVW architectuur, projekt modernizacije zagrebačkog Zoološkog vrta, projekt transformabilnog paviljona Petra Miškovića iz studentskih dana, intervju s dizajnerskim kolektivom Oaza, kritički osvrt na umjetničke intervencije u Kockici i brojne druge zanimljive teme.  
 
predstava

'Kroćenje goropadnice' u režiji Ivana Plazibata premijerno u HNK Split

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split će, kao zadnju premijeru u kazališnoj sezoni 2017./18., u petak, 25. svibnja, izvesti 'Kroćenje goropadnice' Williama Shakespearea.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u 2019. godini - HULU Split

HULU Split raspisuje natječaj za izlaganje u 2019. godini. Prijave se primaju od 18. svibnja do 18. lipnja 2018. godine.  
 
projekcija

Premijera filma 'Bourek – slika kao film u jednom kadru' u MM centru

Premijera dokumentarnog filma 'Bourek – slika kao film u jednom kadru' održat će se u srijedu, 23. svibnja, u MM centru. Projekcija počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan! Uz biografski film, bit će prikazan i animirani film 'Wiener Blut' Zlatka Boureka i Pavla Štaltera.
 
radionica, kolonija

Poziv na 16. Hrvatsku etnoriznicu

KUC Travno - Posudionica i radionica narodnih nošnji poziva na XVI. Hrvatsku etnoriznicu - radionicu tradicijskih tekstilnih tehnika, izrade i ukrašavanja narodnih nošnji koja će se održati u Pučišćima na otoku Braču (Klesarska škola) od 2. do 12. srpnja 2018. godine. 
 
festival

9. međunarodni festival animiranog filma VAFI & RAFI u Varaždinu i u Rijeci

Deveti VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, prvi će put imati dva grada domaćina - Varaždin i Rijeku, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Varaždinu.
 
festival

Deset hrvatskih filmova na 65. Pulskom filmskom festivalu

Hrvatski program ovogodišnjeg, 65. Pulskog filmskog festivala, koji će se održati od 14. do 22. srpnja, donosi deset hrvatskih filmova i pet manjinskih hrvatskih koprodukcija koji će se natjecati za festivalske nagrade, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare.
 
izložba

'Europske skitnje', izložba Ane Marije Botteri

Samostalna izložba akademske slikarice Ane Marije Botteri pod nazivom 'Europske skitnje' otvara se 24. svibnja 2018. u 19:00 sati, u Galeriji Zaklade za djecu Hrvatske u Zagrebu. Izložba se može razgledati do 6. lipnja.
 
natjecanje

11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova Zadar

Jedanaesto izdanje Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar započinje u četvrtak, 24. svibnja 2018. u 20 sati, u katedrali sv. Stošije koncertom zbora Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika. 
 
x ostalo

Prva mobilna aplikacija o postavu i djelatnosti Gradskog muzeja Sisak

Gradski muzej u Sisku predstavio je u petak suvremenu mobilnu aplikaciju i tako učinio veliki iskorak u komunikaciji sa svojim sadašnjim i budućim posjetiteljima.  
 
projekcija

Humanitarne projekcije dokumentarca 'Vatreni'

Dokumentarni film 'Vatreni', koji se prikazuje 20 godina nakon legendarne svjetske bronce, će se od 24. svibnja do 13. lipnja moći pogledati u Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.
 
izložba

Izložba 'Stipe Sikirica - između privatnog i javnog' u Sinju

Povodom 85 godina života Stipe Sikirice, u subotu 19. svibnja u 11:30, u Galeriji Sikirica u Sinju svečano se otvara izložba 'Stipe Sikirica - između privatnog i javnog'. 
 
izložba

Hommage Nenadu Levingeru (1947. - 2008.), izložba u Galeriji Fritzi

U Lošinjskom muzeju, u Galeriji Fritzi, 23. svibnja u 19 sati otvara se izložba - Hommage Nenadu Levingeru (1947. - 2008.) povodom 10. godišnjice od smrti i 71. od rođenja lošinjskog slikara. Izložba ostaje otvorena do 9. lipnja 2018.  
 
predstava

Premijera opere 'Così fan tutte' u zagrebačkom HNK-u

Opera 'Così fan tutte' Wolfganga Amadeusa Mozarta ovogodišnji je zajednički projekt Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu i zagrebačkoga HNK-a, čija će se premijera održati u petak, 25. svibnja 2018. u 19:30 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.  
 
izložba

Pommer 1856 / Gojević 2016, izložba u Koprivnici

U Galeriji Koprivnica u petak, 18. svibnja 2018. u 19 sati, otvara se gostujuća izložba - Pommer 1856 / Gojević 2016: Fotografične slike naših narodnih spisateljah.
 
djeca, mladi

46. Kulturno-umjetničke igre mladih u Splitu

Svečano otvaranje 46. Kulturno-umjetničkih igara mladih održat će se u utorak 22. svibnja 2018. u 17.30 sati u dvorani Lora u Splitu. 
 
izložba

'Rapa Nui', izložba Jurice Galića Juke

U Galerija Laval Nugent u Zagrebu, u utorak 22. svibnja 2018. u 20 sati, otvara se izložba fotografija splitskog fotografa i novinara Jurice Galića Juke pod nazivom 'Rapa Nui'.  
 
izložba

Max Dereta: Cirkus Maksimus, izložba u Foto galeriji Lang

Izložba fotografija Maxa Derete otvara se u nedjelju 20. svibnja u podne u samoborskoj Foto galeriji Lang, a moći će se pogledati do 17. lipnja 2018. 
 
nagrada

Tomislav Mužek Wagnerijanac godine

Dodjela ovogodišnje nagrade 'Wagnerijanac godine', koju dodjeljuju Opera HNK u Zagrebu i Udruga Richard Wagner, održat će se u subotu, 19. svibnja u 11 sati. Nagradu je dobio proslavljeni tenor Tomislav Mužek za ulogu Georga u operi Ukleti Holandez Richarda Wagnera u režiji Oliviera Pyja.  
 
predstavljanje

'6mm' - humanitarni multimedijalni projekt

Humanitarni multimedijalni projekt '6mm', nastao prema knjizi Josipe Pavičić Berardini, bit će premijerno izveden u ponedjeljak, 21. svibnja, u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih.
 
festival, djeca, mladi

5. Festival igračaka u Ivanić-Gradu

5. Festival igračaka će se održati 19. i 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu. Kroz dva dana djeca i odrasli će moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama. 
 
najave

VI. Rimski dani u Vinkovcima

Vinkovci, grad rimskih careva, Valentinijana I. i Valensa, koji već osam tisuća godina leži u raskošnoj slavonskoj ravnici, i ove će se godine vratiti u povijest kada je Rim imao značajan utjecaj na način života i vjerovanja njegovih stanovnika. Manifestacija VI. Rimski dani započinje 26. svibnja i traje do 2. lipnja, a ove godine očekuje se programski najbogatija do sada.
 
projekcija

STIFF On The Road u Varaždinu

U iščekivanju petog izdanja STIFF-a (Međunarodnog studentskog filmskog festivala), koji će se održati u Rijeci od 17. do 21. listopada 2018., počinje već tradicionalna turneja, a prva postaja je kino Gaj u Varaždinu, odnosno 7. festival multimedije - MOP Špancirfest, trodnevni festival koji će se odvijati u različitim prostorima u varaždinskoj povijesnoj jezgri.
 
festival

FAKI 21 – 21. Festival alternativnog kazališnog izričaja

Festival Alternativnog Kazališnog izričaja (FAKI) u svojem 21. izdanju bavi se fizičkim teatrom, lišenim generalizacija i stereotipa, oslobođenim kategorizacije i višeznačnih imena za jednu te istu stvar. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
predavanje, tribina

Sjećanje Krležinih suvremenika: Neva Rošić u razgovoru s Goranom Matovićem

U utorak, 22. svibnja, u 18 sati, u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23., u okviru projekta Sjećanje Krležinih suvremenika, velika glumica Krležina teatra svjedoči o susretima s Krležom. Ulaz je slobodan!
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu