• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


književnost, publicistika, jezik

Pričigin 2018.

Dvanaesto izdanje festivala pričanja priča, Pričigina, započinje u utorak, 20. ožujka, na Svjetski dan pripovijedanja, a traje do subote, 24. ožujka. Kroz pet dana programa, u već dobro znanim splitskim prostorima, organizatori su pripremili brojne nove teme za pričanje i slušanje…
 
kazalište

Mali BOKfest 2018. u Bjelovaru

Međunarodni festival kazališta za mlade, Mali BOK, jedinstven po repertoaru koji uz predškolce i učenike osnovnih i srednjih škola uključuje i bebe, počinje u ponedjeljak, 19. ožujka, predstavom Gradskog kazališta lutaka Rijeka 'Wanda LaVanda' u bjelovarskom Domu kulture.
 
kazalište

8. međunarodna revija lutkarstva - Lutkokaz

Ovogodišnji Lutkokaz, međunarodna revija lutkarstva, održat će se u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku (UAOS) od 20. do 23. ožujka 2018. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
književnost, publicistika, jezik

55. Goranovo proljeće

Pjesnička manifestacija 55. Goranovo proljeće održat će se od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Pazinu, a dobitnik ovogodišnjega Goranova vijenca je akademik Tonko Maroević, izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Odbora Goranova proljeća Marko Pogačar. 
 
glazba

7. Dani J. S. Bacha

Festival 'Bach 333' - 7. Dani J. S. Bacha održat će se u Splitu, od 21. do 25. ožujka 2018. godine.  
 
kazalište

42. Susreti kazališnih amatera Zagreba - SKAZ

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar kulture na Peščenici organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji se ove godine održavaju 42. puta od 16. do 29. ožujka. Najkvalitetnija kazališna ostvarenja SKAZ-a, a maksimalno njih 5, odabrat će se za predstavljanje na 22. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), koji će se održati 7. i 8. travnja 2018.
 
kazalište

XI. Gumbekovi dani - međunarodni festival kabareta

Jedanaesti Gumbekovi dani – međunarodni festival kabareta, kojim Glumačka družina Histrion njeguje uspomenu na svojeg legendarnog člana Mladena Crnobrnju Gumbeka, održat će se od 16. do 27. ožujka. Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 11 kazališta iz raznih hrvatskih gradova kao i 2 kazališta iz Srbije.
 
kazalište

Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na 23. Lutkarskom proljeću u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koje će se od 19. do 24. ožujka održati u pet gradova i 21 općini u toj županiji, nastupit će 18 lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske, hrvatske dijaspore te gosti iz Srbije koji će u šest festivalskih dana odigrati ukupno 100 predstava.
 

14. 'Dani kršćanske kulture'

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" četrnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 17. do 27. ožujka.
 

Pasionska baština 2018.

27. svečanosti Pasionske baštine održat će se od 17. do 28. ožujka 2018. U nastavku donosimo program ovogodišnje manifestacije.
 
ostalo

14. Culture Shock Festival u Križevcima

14. izdanje Culture Shock Festivala - generatora suvremene kulture, umjetnosti i društvenih događanja i ove godine priprema festivalski program u kojem vas očekuju koncerti, predstave, radionice, projekcije, izložbe i tribine - sveukupno 28 događanja od 8. ožujka do 14. travnja 2018. godine na nekoliko gradskih lokacija - Klub kulture, Galerija K2, Razvojni centar i tehnološki park i Gimnazija I. Z. Dijankovečkoga.
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
kulturna baština

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

Uskoro:

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu